Източилият пари от Алфабанк остава под домашен арест

  • 01 февруари 2013 12:07

  • 1990
  • 0
Източилият пари от Алфабанк остава под домашен арест
©

Софийски градски съд остави молбата на Петко Митевски за промяна на мярката му от "домашен арест" в по-лека без уважение и без право в следващите два месеца да иска изменение по мярката, тъй като това вреди на провеждане на разследването и създава процесуални пречки, предаде репортер на Novini.bg.

Решението може да бъде отменено, ако подсъдимият има здравословни проблеми. На 12 февруари той има право да обжалва решението през САС.

Митевски е обвинен в присвояване на 21 милиона лв. от Алфабанк.

Адвокат Георги Варамезов поиска днес да бъде променена мярката на клиента му от "домашен арест" в по-леката - парична гаранция с довода, че няма опасност Митевски да се укрие или пък да извърши ново престъпление, а настоящата мярка го изолира от обществото.

Прокурорът държеше молбата да остане без уважение, защото досега всички съдебни състави и разследващите са категорични, че лицето има съпричастност към деянието, което е тежко криминално престъпление и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Според прокуратурата обвиняемият има опасност да се укрие или пък да извърши финансови операции, с които да прикрие или да затрудни разследващите, тъй като разполага с голям финансов ресурс, ако се пусне под парична гаранция.

Самият Митевски заяви пред съда, че подкрепя изцяло своя защитник. Той обяви, че няма да се укрие, и отрече да разполага с обявените средства.

Мъжът е бил задържан под стража до 31 май 2012 г. На тази дата САС му променя мярката в по-лека - "домашен арест", поради забавяне на разследването по досъдебното производство.

Последвайте канала на

1990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини