Съдът намали наполовина присъди за цигани разфасовали две бараки

  • 24 януари 2013 22:11

  • 926
  • 1
Съдът намали наполовина присъди за цигани разфасовали две бараки
©

Окръжен съд-Разград намали наполовина условните присъди на трима крадци на метал. Миналата година младежите от село Раковски разфасовали две бараки – на гробището и в училището в родното им село, после откраднали и 22 решетки за отводнителни канали в Разград.

Близо тон е общото тегло на откраднатия метал, стойността на съоръженията е 4420,32 лв., тримата младежи си поделили 518 лв., след като предали крадената стока на вторични суровини.

Първата кражба е извършена миналия септември на гробището село Раковски, с помощта на оксижен 18-годишният Ясмин Огнянов, 22-годишният Насуф Насуфов и 22-годишният Христо Манолов разфасовали метална барака, изнесли трофеите с микробус. По пътя видели и друга подобна конструкция, която била в двора на местното училище, и нея я сполетяла същата съдба. Следващите им акции били в областния център. В различни дни обходили няколко улици: „Стефан Караджа", „Вит", „Панега", „Росица" и „Места" в Разград и отмъкнали общо 22 метални решетки за отводнителни канали.

Тримата са останали недоволни от условните присъди, постановени от Районен съд – Разград, и поискали по-малки от втора инстанция – Окръжен съд. Магистратите са намалили присъдите заради самопризнанията и тежестта на престъплението. Една от обосновките на присъдата гласи следното: „За преценка на тежестта на извършеното и обществената опасност, не е без значение дали извършителя се насочва към остатък от полуразрушени постройки, намиращи се в зем.земи или в края на населеното място или например към жилище, действащ търговски обекти и т.н.”.

За Христо Манолов наказанието от 3 години условно става 1 година и 6 месеца с изпитателен срок от 3 години, за Насуф Насуфов – от 2 години на 1 година условно, за Ясмин Огнянов – от 2 години на 1 година с изпитателен срок 3 години. Съдът отхвърля и уважения от Районен съд граждански иск. Решението е окончателно

Последвайте канала на

Novini.bg
926 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.27 | 10:48

1
УСЛОВНИ И ПАК НЕДОВОЛНИ? сигурно защото се канят да повторят и тогава ще станат ефективни

Добави коментар

Водещи новини