Общината в Хасково ще съди Министерството на отбраната

  • 24 януари 2013 18:01

  • 925
  • 1
Общината в Хасково ще съди Министерството на отбраната
©

Общината в Хасково може да заведе дела срещу Военното министерство заради армейските имоти в града. Това става ясно от внесена от председателя на Общинския съвет Иван Иванов докладна записка, която ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Съвета на 1 февруари.

Председателят предлага на местния парламент да вземе решение за „... съгласие Община Хасково да заведе съдебни дела срещу Министерството на отбраната на Република България, в качеството му на настоящ собственик, за установяване и доказване собствеността на Общината върху всички поземлени имоти на територията на града и общината, дарени или предоставени й от Министерството, които са с отпаднало предназначение и не се използват за нуждите на Българската армия".

В докладната си председателят на Общинския съвет заявява, че според него това е начинът да се разреши проблема с използването и състоянието на тези имоти в полза на Общината и нейните граждани.

Последвайте канала на

Novini.bg
925 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.24 | 22:29

1
Не община Хасково, а групата около кмета Иванов иска тези имоти, без да сподели с гражданите, с каква идея. Не е трудно за досещане, но елементарната демокрация го изисква.

Добави коментар

Водещи новини