Тръгна делото срещу предприемача Борислав Манджуков

  • 21 януари 2013 16:07

  • 1818
  • 0
Тръгна делото срещу предприемача Борислав Манджуков
©

Районен съд-Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в измама срещу предприемача Борислав Манджуков.

Той е обвинен в това, че при продължавано престъпление в периода октомври 2004 г. – юни 2005 г., с цел да си набави имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у варненски гражданин, че ще инвестира предоставени му от него парични средства в строителството на сграда в района на Гръцката махала, с което му причинил имотна вреда в размер на 26 000 щатски долара. Делото се разглежда по общия ред, като в днешното първо открито съдебно заседание бяха изслушани показанията на множество свидетели.

Пострадалото лице, чрез неговия адвокат, бе конституирано като частен обвинител по делото, като съдът допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес и предявения от него граждански иск. Следващото заседание по делото бе насрочено за 18 март 2013 г., когато предстои да бъдат събирани още писмени и гласни доказателства.

Също днес, от друг състав на Варненския районен съд и в условията на задочно производство, бе разглеждано наказателно дело за присвояване на средства от фонд на Европейския съюз. Подсъдим по делото е 43-год. мъж от Сандански по обвинение, че през периода 7-13 април 2004 г., като длъжностно лице – пълномощник на изпълнителния директор на „Специализирана болница за рехабилитация – Варна”АД е присвоил 4000 евро, отпуснати по проект от фонд на ЕС и поверени му да ги управлява. Делото бе отложено за разпит на свидетел и за събиране на допълнителни писмени доказателства, като поредното заседание бе насрочено за 11 март 2013 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини