Издирват осъден с пробация, за да го тикнат в ареста

  • 18 януари 2013 14:36

  • 1104
  • 0
Издирват осъден с пробация, за да го тикнат в ареста
©

Окръжен съд – Добрич разгледа предложението на Пробационен съвет за частична замяна на пробация, наложена на 30-годишния Юлиян Енчев от Добрич с лишаване от свобода. Пробационният съвет иска неизпълнената част от наказанието в размер на 2 месеца и 6 дни да бъде заменена с 33 дни лишаване от свобода, което обвиняемият да изтърпи в затвор при общ режим. Делото бе разгледано в отсъствието на подсъдимия, като правото му на защита бе осигурено с назначения от съда служебен защитник, пише Дарик.

Районен съд – Добрич е наказал Юлиян Енчев с пробация за това, че на 30.01.2011 г. в Добрич е откраднал видеокамера за наблюдение на стойност 81 лв. от добричка фирма. Наложени са му две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и периодични срещи с пробационен служител за същия период.

Районен съд – Добрич е постановил Юлиян Енчев да изтърпи наказанието отделно от постановеното му по други две наказателни дела общо наказание 11 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието пробация е започнало на 02.05.2011 г., но влизането в затвора на подсъдимия, наложило наказанието да бъде временно спряно. На 29.06.2012 г. Енчев бил освободен, но не се явил в Областната служба „Изпълнение на наказанията” в Добрич. След установяването му на 10.09.2012 г. продължило изпълнението на наказанието пробация. Тогава бил запознат повторно с правата и задълженията му, както и с последиците при неизпълнение на пробационните мерки.
На 16.11.2012 г.

Юлиян Енчев е положил последен подпис по първата пробационна мярка, след което е преустановил изпълнението на наказанието. Въпреки усилията на пробационните инспектори той не бил открит, за да продължи наказанието. Подсъдимият е издирван и от органите на реда, за да отговаря за друго престъпление.

Последвайте канала на

1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини