Оправдаха бивш полицай за подкуп

  • 18 януари 2013 09:31

  • 887
  • 0
Оправдаха бивш полицай за подкуп
©

Окръжен съд - Добрич призна 47-годишния Румен Л. от Добрич за виновен в разгласяване на лични данни. На 1 юли 2011 г., той е предоставил на добричлия лични данни за лице от гр.Варна.

Сведенията не са държавна тайна, но разгласяването им е забранено от Закона за министерството на вътрешните работи и от Наредба за реда и достъпа до информационните фондове на МВР. Съдът освободи мъжа от наказателна отговорност и му наложи административно наказание глоба в размер на 1 000 лева.

Румен Л. бе оневинен по две обвинения, повдигнати му от Окръжна прокуратура - Добрич - за приемане на подкуп от 50 лева, и за предоставяне на информация за притежавана шофьорска книжка за жител на община Аксаково. В периода на престъплението мъжът е заемал отговорно служебно положение, полицейски орган при Първо РУ „Полиция" при Областна дирекция на МВР - Добрич.

Окръжен съд - Добрич разпита един свидетел и изслуша обяснения на подсъдимия. Държавното обвинение пледира, че събраните по делото доказателства, включително със специални разузнавателни средства, изготвените експертизи и показанията на свидетели, водят до категоричен извод, че Румен Л. е предоставил служебна информация и за нея е получил 50 лева, обработени с химическо вещество. Двамата адвокати на бившия полицай оспориха тезата на обвинението, че той е поискал подкупа с жест. Според тях е налице провокация от страна на свидетеля за даване на подкуп с цел да навреди на подзащитния им.

Обвиняемият е семеен, не е осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини