Тъст заклал зет си заради отворена врата на курник

  • 15 януари 2013 06:48

  • 1385
  • 0
Тъст заклал зет си заради отворена врата на курник
©

49-годишният Петър Генчев бе оправдан от Окръжния съд в Пловдив по обвинение за предумишлено убийство на зет си Бисер Чергаров. Миналия 12 април вечерта двамата се скарали заради незатворена врата на пилчарник в двора на семейната им къща в Съединение.

Спорът завършил с 4 удара с нож, един от които попаднал в сърцето на бащата на две деца Бисер Чергаров. „Неумишлено направих убийството. Той ме стисна за гушата и каза: „Ще те махна от света”, и започна да ме души. Като в менгеме ме стисна. Много се изплаших. И когато ръцете му бяха на шията ми, го наръгах само веднъж. Много съжалявам, че така стана, и за децата му много ми е мъчно”, каза в съда арестуваният Петър Генчев.

Той разказа подробно как години наред е бил подлаган на психически тормоз от женения за сестра му Линка. Един път опря пушка в главата на сестра ми, а друг път опря палец до челото ми, като имитираше пистолет”, разказа в съда убиецът.

„Има нанесени четири удара с нож, които по непредпазливост не виждам как ще станат. Два от тях са одрасквания по пръстите, една порезна рана и фаталният удар с нож в сърцето. Порезните рани са тип защитни – убитият е вдигнал ръце да се защити. От съдебномедицинската експертиза става ясно, че Петър няма никакви следи от душене по врата си”, каза прокурорът Виктор Янков.

Съдия Елена Захова обаче реши, че подсъдимият Петър Генчев е убил Бисер Чергаров при превишаване на пределите на неизбежната отбрана поради уплаха и затова го оправдава по повдигнатото му обвинение за предумишлено убийство и не го наказва. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
1385 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини