Български студенти съдят британското правителство за дискриминация

  • 14 януари 2013 21:32

  • 2055
  • 1
Български студенти съдят британското правителство за дискриминация
©

Български студенти започват набирането на средства, за да съдят за дискриминиция правителството на Нейно величество британската кралица Елизабет Втора, съобщава "Труд".

Разпоредбите на Острова дискриминират българските и румънските студенти, като ограничават правото им да работят по 20 часа седмично с процедурни хватки. Българите са принудени да чакат между 6 и 9 месеца работните си разрешителни (жълта карта), като през това време остават без паспорт или личната си карта.

В същото време студентите от други страни от ЕС нямат ограничение за работа, а тези извън съюза получават разрешителните си още с издаването на визата.

“Това води до ситуация, при която българите и румънците са единствените студенти от всички 193 държави по света, които нямат горепосоченото право на работа в момента на започване на обучението си. Всички други студенти с гражданство на държава членка на ЕС имат неограничено право на работа на територията на Великобритания, произтичащо от европейското законодателство”, пише в отворено писмо, подписано от над 3700 членове на фейсбук група “За равни студентски права на българите и румънците в Обединеното кралство”. Документът е изпратен до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, председателката на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. От няколко дни студентите са се разбрали във фейсбук групата си да съберат пари, за да съдят правителството на Нейно Величество Елизабет II.

Над 1060 души с местоживеене във Великобритания бяха подписали до вчера петиция на сайта на британското правителство с искане дискриминационните условия да отпаднат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2055 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
годо

2013.01.15 | 13:27

1
Само така! Търсете си правата, българи!На англичаните им се ще хем да ползват плюсовете от членството в ЕС, хем да не си изпълняват задълженията поети с това членство!Гонете ги до дупка, тези двулични и високомерни островитяни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини