Варненски съд постанови условна присъда на строителен предприемач за измама

  • 09 януари 2013 16:59

  • 1477
  • 0
Варненски съд постанови условна присъда на строителен предприемач за измама
©

С осъдителна присъда на първа инстанция в Районен съд Варна приключи дело за измама по схемата на т.нар. строителни пирамиди, съобщиха от пресслужбата на съда.

В задочно производство, 59-годишният строителен предприемач Валери Господинов бе осъден на три години лишаване от свобода, отложени с пет години изпитателен срок.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че като длъжностно лице – управител на „Евробилд” ООД, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение у 11 граждани, че ще им построи и продаде недвижими имоти в строящи се от него жилищни сгради на четири различни адреса във Варна. В периода от месец март 2004 г. до 18 май 2009 г., при продължавано престъпление, подсъдимият причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер на над 315 000 лева - в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Варненският районен съд уважи предявените по делото граждански искове, като осъди подсъдимия Господинов да заплати на гражданските ищци причинените им имуществени вреди, ведно с лихвите.

15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт. Мотивите към него ще бъдат изготвени в едномесечен срок.

Последвайте канала на

1477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини