Прокуратурата в Бургас прекрати делото срещу жената, родила мъртво бебе вкъщи

  • 03 януари 2013 12:42

  • 951
  • 1
Прокуратурата в Бургас прекрати делото срещу жената, родила мъртво бебе вкъщи
©

Прокуратурата няма да повдигне обвинения срещу бургазлийката Сияна Ралева. Това съобщиха от Районната прокуратура в морския град.

24-годишната студентка роди мъртво бебе на 11 ноември миналата година в домашни условия. Тя и близките й потърсили лекарска помощ часове след раждането. Първоначално следствието се водеше от прокуратурата по работен чл.120 от НК. Той е за умишлено убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или след него.

Съдебномедицинската експертиза обаче е показала категорично, че плодът е бил мъртъв още в утробата, допълниха от прокуратурата. Случаят със Сияна Ралева предизвика и реакцията на министъра на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя категорично се обяви против раждането в домашни условия. Изказването й бе по повод това, че Българският Хелзинкски комитет съди България заради правна уредба, която не позволява на майките да родят вкъщи с медицинска помощ. Министър Атанасова подкрепи позицията си със случая в Бургас и мъртвороденото бебе.

Последвайте канала на

БТА
951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2013.01.09 | 12:06

1
Хубаво са направили, че са я оправдали! Нямат си друга работа, та намерили кого да съдят. Човек с мъртвото си дете не може да се сбогува. Май започнах да разбирам за какво се говори във фантастичния филм "Матрицата". Един човек да взема решения вместо много други и да ги съди за това, че не са се съгласили с него...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини