ВМРО ритуално режат бради пред съда в Пазарджик

  • 21 декември 2012 09:29

  • 1803
  • 5
ВМРО ритуално режат бради пред съда в Пазарджик
©

Членове и симпатизанти на ВМРО режат ритуално брадите си пред сградата на съда в Пазарджик, предаде репортер на Novini.bg.

Проявата предхожда поредното заседание на процеса за разпространение на радикален ислям, който се гледа от Окръжния съд в Пазарджик. Формата на протест е избрана неслучайно, заяви заместник-председателят на войводите Ангел Джамбазки, който добави, че по този начин ВМРО показва несъгласието си по повод увеличаването на случаи на хора, които изглеждат нетипично-мъже с дълги бради и жени с бурки. Този стил е характерен за хората в Афганистан и Пакистан, но не и за Европа, каза още Джамбазки. По думите му от ВМРО изразяват категорично позицията си против изкуственото налагане на такъв стил, който противоречи на българската национална психология.

В инициативата се включиха 20 души. Само един мъж „жертва” истинската си брада. Останалите присъстващи бяха с изкуствени бради, които бяха отрязани в знак на протест.

Заместник-председателят на ВМРО обяви, че не смята ,че днешната проява може да предизвика напрежение, а това по-скоро е шега към всички чуждопоклонници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1803 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.12.23 | 17:35

5
БРАВО НА ВМРО.САМО ТАКА.НИЕ СМЕ С ВАС БРАТЯ БЪЛГАРИ.СМЪРТ ЗА МАНГАЛИТЕ.
Брадат Българин

2012.12.22 | 23:01

3
Комуне, олигофрени сте вие!!!Комунизма ви умря защото не работи!!!Умрете и вие с него,сган антибългарска!!!В Европа е демокрация,а не тоталитарните ви л*йна!!!

2012.12.23 | 17:35

4
Абе Брада, това е СИМВОЛИЧЕН акт...естествено, че никой не ти забранява да ходиш с брада! То срещу това е протеста именно - срещу секта религиозни фанатици, които налагат на заблудените как да изглеждат, което именно противозаконно. Радикалния ислям е забранен в България! Според теб това е много недемократично, нали? Ти прайш ли разлика между демократичното право на всеки човек да изповядва религията си и да я популяризира и престъплението да използваш религията като средство за пропаганда с цел лична и/или политическа изгода? Нали разбираш, че второто е сериозна заплаха за суверенитета на всяка държава? Като ти чета разсъждениета-май не, а аз май само си изгубих времето да пиша...
Брадат Българин

2012.12.22 | 23:00

1
Кои са тея смешки да ми казват как да ходя, бе? А защо познават араби без бради? Май май ВМРО се държат като някаква диктатура! В ДЕМОКРАТИЧНА страна сме, ако ща и брада до земята ще си нося!!!! Българите са носили бради през Средновековието, викингите пък са хората с най-големи бради! Какви българи сте вие от ВМРО тогава бе. помияри такива?
Мен

2012.12.22 | 23:01

2
Идиотино, ти май наистина не разбираш за какво се говори ? Егати първичния олигофрен !!!

Добави коментар

Водещи новини