Решават дали ученикът клал майка си е вменяем

  • 11 декември 2012 07:29

  • 827
  • 0
Решават дали ученикът клал майка си е вменяем
©

Прокуратурата решава днес дали да образува дело срещу 18-годишния Тони Илиев, който прониза с нож майка си и баба си в събота в дома им в столичния кв. "Младост", пише 24 часа.

Елена Илиева и свекърва бяха приети в реанимацията на Окръжна болница "Св. Анна", след като Тони им нанесъл множество удари с кухненски нож.

"Състоянието на двете жени е стабилно", съобщиха от здравното заведение. Елена е с прободни рани в гърдите и в областта на двата дроба, а бабата Таня - с нарязани предмишници и китки. Развилнелият се младеж бе окован в белезници и отведен в 7-о РПУ в събота следобед. Там разследващите установили, че той е лекуван от шизофрения в психиатрично заведение, от което е изписан месеци по-рано.

Въпреки заболяването му, ако прокуратурата прецени, че към момента на нападението Илиев е бил вменяем, срещу него ще бъде образувано досъдебно производство за опит за убийство, обясниха от полицията. Бащата на Илиев призна пред "24 часа", че благодарение на намесата му не се стигнало до по-трагични последствия.

Според него скандалът избухнал заради момиче. Бащата не разбрал обаче какво е предизвикало такава агресия, че да хване кухненския нож и да го забие в гърдите на майка си. От Софийската градска прокуратура заявиха, че ще бъде назначена експертиза, която да отговори дали Илиев страда от временно, или постоянно психично разстройство.

Последвайте канала на

Novini.bg
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини