Потвърдиха оправдателната присъда на Божидар Нанев

  • 05 декември 2012 18:02

  • 879
  • 0
Потвърдиха оправдателната присъда на Божидар Нанев
©

Апелативен съд-София потвърди оправдателната присъда на Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко. Той бе първият здравен министър в кабинета „Борисов”.

Обвиненията срещу Нанев бяха, че е сключил неизгодна сделка за доставка на лекарството „Тамифлу”, с което е нанесъл вреда на министерството в размер на повече от 2.4 млн. лв.

Според прокуратурата Нанев е трябвало да купи препаратите от английската здравна служба, а не от фирмата-производител. Магистратите обаче са на мнение, че Нанев е действал абсолютно адекватно и е успял в труден момент да набави нужните лекарства.
На 29 март т.г. Софийският градски съд оправда изцяло Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко и Димитринка Николова - бивш началник на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ, за сключването на двете неизгодни сделки.

От събраните по делото доказателства не се доказва неизгодният характер на сключените сделки по доставка на лекарствения препарат - а именно цена, срок на доставка и липса на разфасовки за различните възрастови групи, написаха магистратите в мотивите си.

Оправдателната присъда бе протестирана от прокуратурата, но сега Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанция.

Последвайте канала на

879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини