Подсъдим по делото "Масларова" заплашвал свидетел

  • 06 юли 2011 11:01

  • 4369
  • 3
Подсъдим по делото "Масларова" заплашвал свидетел
© Булфото

Бившият социален министър е подсъдима за престъпление по служба и за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Освен бившия социален министър, подсъдими са и Димитър Димитров, Иван Пенев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов. Според обвинението, Масларова е извършила и улесняващо присвояването престъпление по служба, а именно нарушила е служебните си задължения предписани в Закона за обществените поръчки - престъпление по чл. 282, ал. 3 от НК. Извършеното е в съучастие с бившия заместник министър на Министерството на труда и социалната политика – Димитър Димитров и бившия главен секретар на ведомството – Иван Пенев.

От призованите общо осем свидетели, трима не се явиха – Борис Славчев, Христо Христов и Тодоров, тъй като са нередовно призовани. Затова ще свидетелстват Станимира Давидова, Камен Маринов, Петър Неделчев, Антоанета Давидова и Венета Петрова.

Пред състава на Софийски градски съд свидетелят Камен Маринов разказа, че от 2005 г. работи като директор на Регионалната дирекция на МТСП в Стара Загора. Ведомството се преместило през 2009 г. в новата сграда, която е предмет на делото. След това обаче се получило наводнение в директорския кабинет, а от спукана тръба капело вода на масата. Маринов сигнализирал с докладна министерството за проблема.

Няколко дни след това получил от мобилен номер телефонна заплаха от подсъдимия Венцислав Драганов. Той му казал да внимава с кого говори, за да не му се случи случка. Камен Маринов и Драганов се познавали отпреди това, виждали се и се чували. Свидетелят знаел, че подсъдимият е бизнесмен и притежава хотел.

След като получил заплахата, Маринов подал жалба в прокуратурата. Оттам му върнали постановление, че производството е прекратено, поради липса на доказателства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4369 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
666

2013.09.30 | 18:58

3
20 godini zatvor za tazi dolna mar6a!tam da pukne v zatvora kadeto i e mqstoto!!!!
Mилан

2013.09.30 | 18:58

1
И аз не съм доволен от ПРОКУРАТУРАТА!!!!подадох жалба преди време -и какъв е мислите резултата---=0!!!! Така ,че Борисов трябва да наблегне и смени всички там които не си вършат работата!!! За да има Българина доверие във власта!!!!!!!!!!!!
fffffffff

2013.09.30 | 18:58

2
...и да почне от главният прокурор!!!!

Добави коментар

Водещи новини