Депутат поиска кастрация за педофилите

  • 30 ноември 2012 08:25

  • 4053
  • 21
Депутат поиска кастрация за педофилите
©

58 българи излежават доживотна присъда без право на замяна. Те са предимно серийни убийци отнемали живот с особена жестокост. Един от най-бруталните от тях е Здравко Петров, който едва 24 г. заедно със свой приятел крадат две карабини с оптичен мерник.

Една година по-късно той убива за първи път мъж след обида. След това е трябвало да убие нумизмат, но убийците нахлуват на погрешен адрес, където живее бивш полицай. Следва русенски сараф, барманка и нейният приятел, които се простили с живота си заради спречкване за ротативки.

Според Ивет Анадолска, която е адвокат и бивш съдия доживотният затвор трябва да остане в системата на наказанията, но да бъде заменян при определени условия след излежаване на 20 години и то по предложение на окръжния прокурор и разширен съдебен състав. Тя подкрепи идеята на вицепрезидента Маргарита Попова, която поиска наказанието да бъде отменено. Абсурд е да се иска връщането на смъртното наказание, категорична е Анадолска.

Според адвокат Марин Марковски правосъдието не е застраховано от съдебни грешки. Практиката на прокуратурата и следствието е, че когато е издадена присъда работата приключва и може невинен човек да изгние в килията. Той обаче призна, че има опасност навън да излезе и виновен престъпник.

Независимият депутат Кирил Гумнеров, който е от Коалиция „Не на ЕС“ твърди, че смъртната присъда е далеч по-хуманна от доживотния затвор без право на замяна. Тези изроди, които убиват могат да излязат и да продължат с престъпленията, което е недопустимо, категоричен е Гумнеров. Според него България трябва да прекрати практиката, да слуша ЕС по въпроса за наказанията. Ако Брюксел реши, че всички депутати трябва да са хомосексуалисти съм сигурен че всичките ми колеги ще се наведат, отсече Гумнеров. Той дори предложи, че педофилите трябва да бъдат кастрирани.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки каза, че за убийци на бременни жени и деца не трябва да има милост. Той призова адвокатите да отидат в с. Мечка и да каже на роднините на жертвите, че трябва да се проявява милост. Според Джамбазки трябва да се разшири обхвата на неизбежната отбрана.

Последвайте канала на

Novini.bg
4053 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
man

2015.10.27 | 18:44

21
Аз съм против кастрации, убийства и т.н (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление) . Не одобрявам това предложение (а и няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав- би повторил това свое престъпление) - наказанието за всеки, човек може да реши само Бог. А и простатуиращите деца може да са били принудени от мургавите си ромски роднини да простатуират- а педофила само си е плащал- но според мен за това те трябва да бъдат арестувани- и родителите принуждавали децата си, роднините си и т.н.

2012.12.03 | 16:19

20
Pedofiliqta e v izvratenata du6a, ne e v testisite ! Kastraziqta nqma dare6i problema !
българин

2012.12.01 | 16:42

5
откъде на къде брюксел ще ни казва за присъдите,тука нещата стоят по друг начин,ние сме други хора характера ни е друг престъпниците са ни други,въобще не ги интересува това,като е така да излизат изродите в европа да убиват да ни ги екстрадират и пак да ги пускаме да отиват
Наблюдател

2012.12.03 | 16:18

19
Прав си, ама ако погледнем сериозно, не може да веднага да се постановяват такива присъди. Защото я има "съдебната грешка". Аз смятам, че трябва да има смъртно наказание за убийците и кастрация за изнасилвачите и педофилите, но присъдите да влизат в сила след излежаване на 10години в строг затвор и след това изпълняват съответната присъда. По този начин поне ще се помъчат малко като знаят, че след 120 месеца ще ги сполети това което са причинили на другите. В същото време през тези 120месеца ще имат време да доказват, че не са извършители на престъплението( ако е така разбира се)
...

2012.12.02 | 11:35

18
НЕ само за педофилите и за изнасилвачите , а за убийците в ГАЗОВАТА КАМЕРА .
fantomas

2012.12.01 | 21:45

17
pedo filiga e ne w izwratena dusha, a w proiawleniata na psihichno razstroen/bolen chowek. Pri nasilvaneto udowolstwieto, koeto poluchawa liceto idwa ot red/priatni za nasilnika vnushenia i emocionalna pulnota ot stressa.... Nakazanieto triabwa da e lager-strog rezhim,ama ne sme chak tolkova smeli, nali....
Бойка Борисова

2012.12.01 | 19:14

16
И аз съм разбира се ЗА,но....в България има доста невинни хора в затоворите..И така някой с кинти ще се спаси а някой който няма нищо общо ще бъде убит...
Александър

2012.12.01 | 18:59

15
Кастрацията на хора не е това което се прави на животните но се пак е доста успешна просто се инжектира един продукт от който уреда ти става само за поливане на градината. Но според мен педофилите не заслужават да се кастрират а просто да се умъртвяват. А колкото до убийците за повечето от тях с по 1 2 и до живот им стига но просто трябва повече да се гаврят с тях в затворите
доктор

2012.12.01 | 16:46

14
положението е за лекар както за педофилите така и за г-н Гумнеров
Луд

2012.12.01 | 16:45

13
И на ромите!!!
Стефка

2012.12.01 | 16:45

12
Твърдо съм ЗА

Добави коментар

Водещи новини