ДСБ: По "Южен поток" има много въпроси без отговори

  • 13 ноември 2012 13:52

  • 1008
  • 3
ДСБ: По "Южен поток" има много въпроси без отговори
©

Въпреки че се повтаря непрекъснато от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и от министъра на енергетиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, че е напълно прозрачен процесът на подписване на споразумението за изграждане на проекта "Южен поток", останаха много въпроси, които търсят свои отговори и не ги намират. Това заяви в Стара Загора депутатът от ДСБ Иван Иванов.

На първо място според депутата стои въпросът защо в споразумението за изграждането на "Южен поток" България няма право да транспортира до своя територия газ от трета страна, а има право единствено да получи газ от "Газпром". Сред другите въпроси са тези за цената на проекта и какъв е размерът на транзитните такси. Беше обявено, че цената на българския участък, който е 540 км, ще бъде 3,3 милиарда евро; защо на тръбопровода през Сърбия, който е с почти същата дължина, цената е два пъти по-малка, попита Иванов. Имам усещането, че президентът Плевнелиев е напипал същността на проблема, като заявява, че няма достатъчно информация и въпреки че няма яснота за широката общественост този проект защитава ли интересите й, заяви още депутатът.

Пред журналисти в Стара Загора той коментира и темата с избора на Венета Марковска за конституционен съдия. По думите му, ако се стигне до извънреден доклад на Европейската комисия заради избора на Марковска за конституционен съдия, върху управлението на ГЕРБ ще падне много тежко петно.

На 1 декември ДСБ ще има национално събрание, на което се очаква партията да започне кампанията си за предстоящите парламентарни избори, каза още депутатът. Има вероятност тогава да бъдат оповестени и водачи на листи в ключови райони на страната.

Последвайте канала на

БТА
1008 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.11.14 | 10:08

3
От този газопровод не печелим нищо, а ще го строим за наша сметка! Но се задължаваме, че ще купуваме газ само от Газпром! Всичко е ясно, Господа ГРОБАРИ!
nemane

2012.11.13 | 22:03

2
Този се изказва на трибуната ВИНАГИ само по чорапи, ама си е дъртичък.
imid

2012.11.13 | 22:03

1
На 1 Декември да вземете решение да се махнете от политическста сцена и от парламента и тъй както сте си в купом в "Белене"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини