Яне Янев: В парламента има черна каса

  • 04 юли 2011 08:24

  • 1562
  • 1
Яне Янев: В парламента има черна каса
© Булфото

Това заяви лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, в сутрешния блок на бТВ.

Ако има правова държава, нито лев не може да се изтегли от партийната субсидия и да отиде при друг, допълни той.

Янев каза, че независимите по закон нямат право да получават нито стотинка от субсидиите, но дефакто чрез различни схеми и неясно осчетоводяване те получават пари „на калпак“.

На практика у нас се оказва, че една партия може да открадне парите на друга. В повечето държави има партийна субсидия, но тя се използва по предназначение, а не за купуване на депутати, както у нас, подчерта той.

Лидерът на РЗС посочи, че получава заплата като лидер на партията си, а не от субсидията, каквато информация излезе миналата седмица.

Всеки народен представител получава в края на месеца пари в плик, които не се осчетоводяват. Това са т.нар. пари за експертна дейност, която обаче на практика не се извършва, изтъкна той.

По този начин един депутат получава чисто около 5000 лв. на месец. Тези средства на практика са черната каса на парламента, която съществува от години наред, каза още Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, в парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АЛЕКС2

2011.07.04 | 11:12

1
ТОЯ СМЕШКО И СТАНИПИШКАТА ,АКО КАЖАТ ЧЕ 2 И 2 Е 4 НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ПОВЯРВА...ТОВА Е ПРОБЛЕМА

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини