Орешарски: В бюджета липсва съдържание

  • 08 ноември 2012 14:04

  • 606
  • 0
Орешарски: В бюджета липсва съдържание
© Булфото

Правителството представя бюджет, в който отсъства съдържание за четвърта година. Числата определено доминират над съдържанието. Това каза депутатът от Коалиция за България и бивш финансов министър Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 при обсъждането в парламента на проектобюджета за 2013 г.

Правителственият дълг ще продължи да расте, каза депутатът. Обяснението с кризата продължава да доминира, но въпреки това отсъстват антикризисни политики, смята Орешарски. Подоходната политика в бюджета е твърде плаха, каза той. За пореден път не се предвиждат никакви реформи в публичния сектор, заяви още той. За три години управление на ГЕРБ общата сума на извършените разходи са 83 милиарда лева при реализиран сумарен дефицит от 5 милиарда лева. През 2006, 2007, 2008 – общите разходи са 65 милиарда лева, с излишък над 5 милиарда лева. Добрата новина е, че все пак това е последният бюджет на това мнозинство, каза Орешарски.

„Това е поредният бюджет, който обрича на нищета и мизерия българските граждани. Той не е социален и справедлив. Аз си задавам въпросът и до каква степен този бюджет е законен”, каза независимият депутат Георги Терзийски.

Въвеждането на нови първостепенни разпоредители е лоша практика, каза Орешарски.

Последвайте канала на

606 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини