Независими депутати учреждават нова партия

  • 08 ноември 2012 11:45

  • 1112
  • 0
Независими депутати учреждават нова партия
©

Независимите депутати Димитър Чукарски и Тодор Великов ще учредят в неделя нова политическа формация-Демократична алтернатива за национално обединение (ДАНО).

Това съобщиха двамата пред журналисти в парламента. Партията ще бъде дясна, а сред учредителите няма други независими депутати, уточни Великов. Засега намеренията са политическата сила да се яви самостоятелно на изборите. Двамата депутати информираха също, че започват събирането на подписка за оставката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Мотивът им е решение от 14 септември на ДКЕВР за определяне на цени за достъп до електропреносната и електроразпределителните мрежи, които да бъдат заплащани от производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници, ползващи преференциални цени, в качеството им на производители.

Според Чукарски и Великов това е грубо нарушение на закона, защото става дума за нов тип цена, която не съществува в списъка на цените, подлежащи на регулиране от комисията, а и решението било взето по непрозрачен начин. С това решение определени енергийни предприятия ще бъдат трайно ощетяване в полза на други, което е дискриминационна практика в регулирането, смятат двамата.

Последвайте канала на

БТА
1112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини