Проф. Божидар Димитров: Македония не е държава, а е музей на Коминтерна

  • 05 ноември 2012 08:12

  • 8271
  • 18
Проф. Божидар Димитров: Македония не е държава, а е музей на Коминтерна
©

Втвърдяването на българската политика спрямо Македония трябва да продължи, докъдето се налага. Това заяви в "Денят започва" на БНТ проф. Божидар Димитров.

През 1944 година бе извършено едно престъпление спрямо човечество, както се определя от международната общност, когато дойдоха югославските комунисти в Македония. Тогава 1 200 000 българи, тъй като не е имало друго, освен българи там, бяха определени като македонци - една несъществуваща дотогава нация. Това е геноцид, каза Димитров. Македония не е държава, а е музей на Коминтерна, категоричен бе той.

Според директора на Националния исторически музей, ако Скопие влезе в Европейския съюз, това означава, се ЕС ще се съгласи с всички тези фалшификации на историята, с кражбата на историята, с всички престъпления, които прави Македония. И всичко, което Съюзът поиска България да прави, страната ни ще трябва да го прави - да откриваме македонски училища, в които да учат децата на измислен през 44-та година език, да се даде независимост на благоевградския окръг и т.н. Войната ще започне да се води на нашата територия, коментира той.

Присъединявам се към Гърция, която има друг проблем с тях - за името "Македония". По същия начин, по който Гърция брани правата си, трябва да го правим и ние, смята проф. Димитров. По думите му, сега външната ни политиката спрямо Македония е правилна. Той изрази надежда тя да е и последователна.

Жана Божиновска, македонски журналист, каза, че обществена реакция по повод позицията на българските власти за приемането на страната й в ЕС няма. Има само изказвания на политици от Скопие. Тя уточни, че още е рано за определяне на дата за членство на държавата в Брюксел. Божиновска приветства да се остави историята на историците.

Димитров отвърна, че македонците нямат история и този призив не може да се осъществи. Предлагам един милион евро, ако някой ми предостави документ, който да доказва историческото минало и населението на тази територия, който да доказва техните твърдения, каза той. По думите му, за тамошните историчари, защото те не са историци, история е това, което те публикуват, а не в документите, които доказват миналото.

Тази 100 процента измислена история на Македония, върху която се крепи държавната им доктрина, ако хората се откажат от нея, страната до две години ще стане България. Процесът по ребългаризация е активен, каза проф. Димитров.

Шефът на ХИМ подчерта, че в Скопие се води тенденциозна кампания срещу българите, рекетират се и българските бизнесмени, затова и няма кой знае какви български инвестиции в страната.

Последвайте канала на

8271 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
хасан

2012.11.10 | 12:46

16
българската история искаме да четем без г.марков,б.димитров ,к.каракачанов и болен сидеров.

2012.12.13 | 16:21

18
май болният си ти ...
попалексов лдп

2012.11.18 | 16:13

17
Ще спре ли България приемането на Македония в Европейския съюз, защото изтъкнатите причини и за слепците вече е ясно, че са прикритие за предателството на българските политици по отношение на Македония, по отношение на България. Резултатът от сегашната политиката на България спрямо Македония ще е многопосочен: 1. ”Сърбия посредник между Атина и Скопие за името”- Сърбия се връща на бял кон като фактор в Македония, като фактор на Балканите. Братска, приятелска Сърбия /на Македония/ помогнала и съдействала на Македония срещу досега непреодолимата пречка Гърция. .”Сърбия и Гърция- греда на Балканите”, „Сърбия и Гърция като-една държава сме”-Президентът на Сърбия Николич 2. След като Гърция отстъпи под някаква форма благодарение на спасителката Сърбия, негативизмът срещу нея /в Р Македония/ ще намалее и отношението към Гърция ще върви в положителна посока. 3. България - вместо като горд, достоен, пълноправен член на ЕС да подкрепи признатата под конституционното име Република Македония, да подкрепи гражданите на Македония като свои сънародници, да неутрализира претенциите на банкрутирала икономически, социално и политически Гърция, България става слугиня в осъществяването на гръцките национални интереси за сметка на българските, България ще е държавата, принудена от ЕС, но като противник, неприятел, враг на Македония да се съгласи за преговори за нейното присъединяване.Или позитивите от позицията на България спрямо Македония ще са за сметка на Сърбия и Гърция, а негативите за сметка на България. И след това били ни виновни гърците, сърбите, коминтерните, Белградите, Москвите... Но както е казал народът - каквото сам си направиш и господ не може да ти направи. Това, което ще остане за българския премиер и неговите външен министър и президент, впрегнали България да тегли банкрутиралата гръцка каруца, е удоволствието, че се самопредложиха Гърция да си избърше с тях посрания си задник. Тъжни дни за България, за нашето национално самочуствие, за нашето национално достойнство.
подкрепям

2012.11.10 | 12:45

15
Подкрепям Бойидар Димотров.

2012.11.09 | 00:25

12
Никакви инвестиции и никакъв ЕС за Македония.Ще им се невидяло и в гадовете само плюят против нас,крадат ни историята и провеждат антибългарска политика.Това македонците са неблагодарни говеда през 1992 година България осигурява “зелен коридор” за снабдяване на Македония с горива през цялото време на гръцката икономическа блокада в спора за името новосъздадената държава.През 1999 г. България подарява на Македония значителна бойна техника (над 100 танка и над 100 артилерийски системи). По-късно Македония продава подарените й танкове.Вече не знам си колко години години България предоставя икономическа и политическа помощ на Македония с цел бързото интегриране на държавата в международните организации, в подготовката й за членство в НАТО и в Европейския съюз,а през цялото това време в Македония продължава да плюе против България и българите.Чисто и просто заслужават да ги оставим на албанците,те да се оправят с тях.

2012.11.09 | 00:25

14
Те вече са оставени, няма нужда те ще ги оправят! Но това си заслужават, като хапят ръката която ги е хранила! Да загиват и това е, лошото е само че ще граничим с Албания другото не ме вълнува. И скоро Охрид може спокойно да си го прекръстят с някакво албанско име защото те вече го управляват!

2012.11.09 | 00:25

13
Какво е Македонец ??????(РАЗВАЛЕН БЪЛГАРИН)
УЪ

2012.11.09 | 00:22

11
ОТ МАКЕТАТА СА ПРОИЗЛЕЗЛИ ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗАЦИИ НА ЗЕМЯТА, МАРС, ЮПИТЕР,ВЕГА, АБЕ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е МАКЕ.
попалексов лдп

2012.11.09 | 00:20

10
Внимание! Голямо НE на България за Македония в Европейския съюз? България враг на Република Македония? Българският премиер, външният министър и президентът подготвят ново национално предателство, съизмеримо с предателството от 1945 година, когато бяха обявени за небългари хората от Пиринска и съответно Вардарска и Егейска Македония. Иначе сега вече стана ясно защо и за какви заслуги прясно избраният президент Росен Плевнелиев беше така богато награден и даруван при посещението му в Република Гърция.Наградите Почетен гражданин на Солун - защо ли, доктор хонорис кауза - за какво ли, най-висок орден /с какъвто е награден и Тито?!/ не са били за минали, а за бъдещи заслуги към Гърция, към гръцките национални интереси, които са АНТИБЪЛГАРСКИ. И докато за Бойко Борисов и Николай Младенов не е нещо ново - премиери и министри национални предатели има предостатъчно/ Радославов, Стамболийски и т. н. /, то за Росен Плевнелиев се открива изключителния шанс да стане първият български президент национален предател. Той вече има класация за първи български президент педeраст. Поздравления и честито, както се казва.
livain

2012.11.09 | 00:19

9
това е единствената тема (история на македония през вековете) която всеки път ме разплаква от смях докато чета. само като се сетя ,че те се взимат на серионо за нещо кето всеки знае че е измислица и почвам да смея до сълзи. приятен ден
ss

2012.11.06 | 22:56

8
gospod im go vrusta na surbite s kosovo
Стефан К.

2012.11.06 | 17:12

7
Абе, Македония на три планети...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини