Депутати притеснени от липсата на официална информация за турска АЕЦ край Резово

  • 04 ноември 2012 15:07

  • 1619
  • 1
Депутати притеснени от липсата на официална информация за турска АЕЦ край Резово
©

Депутатите от ГЕРБ в Бургас изразяват притеснение от липсата на официална информация за намеренията на Турция да строи ТЕЦ и АЕЦ до границата с България, близо до с. Резово. Те са изпратили писмо до Европейския парламент и до трима български министри - на икономиката, енергетиката и туризма, на външните работи и до министъра на околната среда и водите, съобщи БНР.

В писмото, разпространено и до медиите, се посочва, че в радиус от 100 км в района, на която и да е АЕЦ, не може да се развива туризъм. Това означава, че общините Царево, Приморско и Созопол повече няма да бъдат дестинации за туризъм.

С този акт ще бъде нанесен непоправим удар по икономиката не само на областта, а и на цялата ни държава, пише в писмото до институциите.

Информация в турските медии за строеж на АЕЦ в района на град Игнеада се появи и преди година. Тогава народните представители от ГЕРБ в Бургаска област сезираха евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев. След официално питане до еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, отговорът беше, че Турция не е потвърдила официално да има планове за АЕЦ в пограничния район.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.05 | 10:26

1
щом БГ може да строи на границата близо до румания зьщо турция да не строи близо до българия.

Добави коментар

Водещи новини