Искра Фидосова прати "кърваво писмо" до ЕК в защита на Венета Марковска

  • 02 ноември 2012 17:52

  • 4641
  • 28
Искра Фидосова прати "кърваво писмо" до ЕК в защита на Венета Марковска
©

Председателят на правната комисия към Народното събрание Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после в писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Барозу моли той и членовете на комисията да се запознаят с предоставените факти, данни и обстоятелства за Венета Марковска, която бе избрана за съдия в Конституционния съд от квотата на парламента.

Писмото беше разпространено от пресцентъра на ГЕРБ. Към него освен документите е и копието от анонимния сигнал и плик. Фидосова заявява, че от "безспорните факти и данни, представени ни от компетентните държавни органи на Република България, може също да се направи извод за безукорното поведение на Венета Марковска като магистрат".

В рамките на процедурните правила Марковска е представила документи от различни институции, доказващи нейния професионален опит, нравствени качества, както и документи за получените от нея награди във връзка с дългогодишната й дейност като магистрат и юрист, пише председателят на правната комисия.

Венета Марковска има 38 години юридически стаж, посочва Фидосова, а при изслушването й в комисията на 24 октомври /в условията на пълна публичност и прозрачност/ тя е представила изключително подробна и задълбочена концепция, която е показател за нейния сериозен опит и професионални качества.

Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после отбелязва въпроса на Янаки Стоилов към останалите членове на комисията дали са се запознали с постъпил сигнал за Венета Марковска, както и че той е поискал тя да отговори. Оказа се, че никой друг от членовете на правната комисия не бяха получили такъв сигнал, а по същото време "бях уведомена, че ми е разпределен сигнал, постъпил в общото деловодство на Народното събрание, който има характера на анонимен сигнал и е за г-жа Марковска. След приключване на заседанието за изслушване на кандидатите, тя пожела да се запознае със сигнала, за да отговори писмено на поставените в него въпроси, въпреки че е анонимен", се подчертава в писмото.

След 26 октомври 2012 г./ датата на публикуване на специализирания тематичен сайт на позицията на Марковска/ до 31 октомври - гласуването в пленарната зала, не са постъпили допълнителни въпроси и становища по случая, уверява Фидосова. Не е имало допълнителни питания и дебат преди вота, а при гласуването номинацията е събрала най-много гласове в подкрепа - от всички парламентарни сили, с изключение на ПГ на Синята коалиция.

В писмото си до Жозе Барозу Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после отбелязва и че на 1 ноември правната комисия е изслушала обяснението на Венета Марковска, която е заявила, че полученият сигнал за нейното семейното и имотното й състояние е донос. Тя е подавала всяка година декларация за имотното си състояние пред Сметната палата, която не е установила несъответствие относно притежаваните от нея имоти.

Пред комисията Марковска е представила удостоверения в оригинал от Висшия съдебен съвет, че срещу нея в комисията по професионална етика и превенция на корупцията към ВСС няма постъпили сигнали и жалби.

Последвайте канала на

Novini.bg
4641 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
КОЛКО ХУБАВОООООООООО

2012.11.04 | 23:02

28
писмото няма да помогне. Виж, Марковска сама трябва да се оттегли. . . . . Ако не иска-ще се наложи да и се говори. ГЕРБ НЯМАТ ПОЛЕЗЕН ХОД, което е чудесно и прекрасно
дон пепе

2012.11.04 | 23:02

27
Писмото не е кърваво а хипопотамско, това туловище е рай за целия мюсюлмански свят, не би било лошо да им я изпратим с панделка в розов плик на гълъбчета и полумесеци, каква ханъма само би станала от нея.
Аз

2012.11.04 | 23:02

26
Тази яде по едно печено прасе за вечеря с 3 килограма пържени картофи и пие по една чаша олио. За десерт една торта така по големичка.
richi

2012.11.04 | 23:02

25
Далаверата е такава - помните ли първия външен министър на герб, дето се опитаха да го пробутат за евродепутат, там не успяха. Но в България сега ще си пробутат съдийката, нищо, че има нещо. След тях и потоп.
suzi

2012.11.04 | 23:02

20
ne komentiraite sas zloba i s nepravomerno mislene,sled kato nepoznavate daden chovek.Veneta Markovska e edin prekrasen chovek i iskluchitelno dobar sadia.I dalgo godihniat i staj,i opit kato otgovoren rakovoditel i sadia go dokazvat.
fenn

2012.11.04 | 23:02

24
MAFIA
Радо

2012.11.04 | 23:02

23
Цялото правителство на Герб е корумпирано няма смисъл да се пращат писма западняка знае къде потъват парите то и затова още не са ни приели в шенген!
nemane

2012.11.04 | 23:02

22
Герберите защитаваха оня крокоди, Желева , след това я предложиха пак, ама от ЕНП и ЕС са дигнали ръце от самоходни задници.
Анонимен

2012.11.04 | 23:02

21
КОЛКО Я МРАЗЯ ТАЯ МАЗНА СВИНЯ... ;хх
Мислещ

2012.11.04 | 23:01

19
Бих си дал заплатата за 3 месеца, за да я видя тая как сере! Предполагам, че кендза във вана!
изборите

2012.11.04 | 23:01

18
Фидосова закусвала със свински пържоли. Тя също успя да се подиграе с цяла България относно смяната на текста за Референдума за АЕЦ- Белене-с цел да го провали. Но идва ВИДОВ през 2013 година-когато ГЕРБ ще бъдат изхвърлени на Софийският боклук..

Добави коментар

Водещи новини