Плевнелиев удостои с ордени и звания офицери от Българската армия

  • 01 ноември 2012 18:17

  • 1723
  • 0
Плевнелиев удостои с ордени и звания офицери от Българската армия
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното удостои днес на специална церемония на „Дондуков” 2 с ордени и с висши военни звания офицери от Българската армия.

С ордени „За военна заслуга” I степен бяха удостоени вицеадмирал о.р. Пламен Манушев и генерал-майор о.р. Йордан Йорданов.

Досегашният командир на Сухопътни войски ген.-майор Стефан Василев е повишен в звание „генерал-лейтенант” и назначен на длъжност „Заместник-началник на отбраната”. Заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Нейко Ненов е повишен в звание „генерал-майор” и е назначен за Командир на Сухопътни войски.

Досегашният заместник-командир на Военноморските сили комодор Георги Мотев е повишен в звание „контраадмирал” и длъжност „Заместник-командващ Съвместното командване на силите”.

Полковник Димитър Шивиков и полковник Любчо Тодоров са удостоени с висше военно звание „бригаден генерал”. Двамата са назначени за командири съответно на 61-ва и 2-ра Механизирана бригада.

Последвайте канала на

1723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини