Сивата икономика - пречката пред правителството

  • 13 май 2011 09:15

  • 953
  • 2
Сивата икономика - пречката пред правителството
©

"Не могат да се случват в държавата добре нещата, ако не се създадат условия за бизнеса", с тези думи председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 се обърна към местните бизнесмени в Ловеч на среща с тях. По думите й основен проблем, с който правителството трябва да се справи, е сивата икономика. Според нея вместо да има равен шанс за всички, група бизнесмени по незаконосъобразен начин водят с една обиколка пред другите, уточняват от пресцентъра на Областна управа Ловеч.

Председателят на Парламента открои две причини чужди инвеститори да предпочитат Румъния пред България. Това са старите градоустройствени планове и липсата на квалифицирана работна ръка у нас. По думите й трябва да се приемат такива закони, които да помагат за привличането на чуждестранни инвестиции - да се обособяват добре терените, които се предлагат за развитието на даден вид бизнес, както и да се изгради необходимата инфраструктура до тях.

На срещата с местния бизнес, на която присъстваха още народните представители от ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов и д-р Станка Лалева, бяха и кметове на общини и хора, занимаващи се с бизнес от цяла Ловешка област. Пред тях парламентарният шеф говори за предстоящата промяна в конституцията във връзка с Европейският пакт за стабилност, за която по думите й има съгласието на всички парламентарни групи и която ще доведе до сигурност за бизнеса и той „няма да зависи в конюнктурно отношение кой е на власт в определен момент. В международен план ще даде гаранция пред чуждите инвеститори за стабилност в страната".

Според Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 по време на срещите й с представители на бизнеса от страната те се оплакват, че заради кризата хората пестят средства, а това са свежи пари, с които може да се подпомогне икономиката, ако се влеят в нея. "Това е нашият манталитет, него най-трудно ще променим, хората се страхуват и задържат пари „за черни дни", според парламентарния шеф.

Последвайте канала на

Десислава Станева
953 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.09.17 | 23:55

2
tuk trqbva da se napravqt haiki v sofia zashtoto tam e cqlata ikonomina na durjavata ni.ot tam tq prechi.lipsata na kasovata belejka e = na cenata koqto shefat ni si pribira v djoba i ednovremenno oshetqva BULGARIA

2011.09.17 | 16:43

1
---- Прикрепено писмо ("I"do cecka cacheva) ---- Подател: evgeni slavkov До: oficce@parliament.bg, press@parliament.bg, webmaster@parliament.bg, cecka.cacheva@parliament.bg Относно: "I"do cecka cacheva Дата: Събота, 2011, Септември 17 16:32:32 EEST Ако сивата икономика е следствие на миналото госпожо Цачева,сегашния кабинет каква политика провежда ,не е ли ЛОБИРАНЕ,ПРИКРИВАНЕи "изпиране И" и узаконяването И/на Сивата/ ?????

Добави коментар

Водещи новини