Корнелия Нинова: Бюджет 2013 е антисоциален

  • 26 октомври 2012 08:32

  • 1605
  • 3
Корнелия Нинова: Бюджет 2013 е антисоциален
©

Бюджет 2013 не е социален.

Това заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в сутрешния блок на Нова телевизия. Той задълбочава проблемите. През 2013 година, с този бюджет няма да се отвори нито едно ново работно място, категорична беше червената депутатка. Вдигат акциза на дизела и това ще удари цялата икономика, изчисли тя. Този бюджет не компенсира инфлацията. Увеличението на пенсиите и минималната работна заплата вече са изядени от инфлацията. Всички цени вървят нагоре и хората изнемогват. И не на последно място ще плащаме нови данъци. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за сподели, че майчинските през втората година трябва да станат равни на минималната работна заплата. Управляващите мислят и отделят пари единствено за магистрали и МВР. Само там има реално увеличение на парите. Проблемът в момента е заетостта, категорична беше тя. Трябва да се откриват нови работни места, а с новия бюджет няма как да се случи това.

Неин опонент в студиото беше Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в от ГЕРБ. Той не се съгласи с Нинова и обясни, че  Бюджет 2013 е един от най-добрите за последните години. Увеличаваме парите за социални програми. Увеличаваме пенсиите. Ясно е, че никой не е доволен от доходите си и всеки се стреми към по-високи, посочи Главчев. Не трябва да се противопоставят пенсионери на майки примерно, на кой с колко се увеличават парите. Единствено в Швеция се плащат 410 дни майчинство на база 90% от заплатата. Нека първо настигнем Швеция по всички показатели и тогава и ние ще плащаме тези пари. Нашата идея е да построим нови детски градини и ясли, обясни депутата. По този начин ще помогнем на майките да се върнат бързо на работа и да получават добри пари. По този начин няма да и губят трудовите навици, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1605 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кУрнелия СПИНХОЛОКОСТ

2012.10.26 | 16:13

3
СПИНЪТ - най-доброто оръжие срещу чернилки, комунисти/социалисти, курви, педали и наркомани. Много по-силен от празни приказки и много по-хуманен от фалшив социалист. СПИНЪТ за един по-добът свят!
Дидо

2012.10.26 | 16:12

2
Тая кранта отвори ли си устата, само глупости говори... За магистрали да, съгласен съм... За МВР обаче не съм, редовия полицай взима 650лв. и от 4 години не са им увеличавани заплатите. Вместо това, може да спомене колко пари отиват за тяхната издръжка в парламента! Не е лошо да каже колко лева харчат на месец за служебни коли, вечеринки в разни ресторантчета, платени с държавна пара... Не е лошо да каже, как тънат в охолство и лукс в парламента и как една вафла в барчето им примерно, струва 7 стотинки!!?? Не е лошо, да даде отговор на няколко болезнени лични и партийни въпроса, от които упорито бяга няколко години... Не е лошо да каже колко пари има в личната си сметка и как реално е една от най-богатите българки, естествено с крадени пари... Може да даде обяснение от къде ги има...

2012.10.26 | 11:26

1
НАГЛА КРАДЛИВА КРАВА!...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини