Кънчо Стойчев: Политиците не трябва да са бедни

  • 01 юли 2011 08:02

  • 1681
  • 3
Кънчо Стойчев: Политиците не трябва да са бедни
© Булфото

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Кънчо Стойчев.

"Като общество трябва да осъзнаем, че партиите трябва да бъдат сериозно финансирани, защото те правят политиката, а от нея зависи живота на всички ни. Трябва да се разделим с примитивно схващане, че политиците трябва да са бедни – напротив, трябва да са богати, но по прозрачен начин", допълни той.

Социологът посочи, че откакто се увеличиха партийните субсидии, партийното финансиране е станало по-прозрачно.

По отношение на политиците-консултанти Стойчев заяви, че всяка консултация, която е дори косвено свързана с политиката, е конфликт на интереси. Той нарече случая с депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов "крещящ пример за конфликт на интереси".

Политологът Димитър Аврамов заяви, че хората, които се занимават с политика, трябва да имат възможност да ходят при избирателите, за което трябва да имат нужните средства.

Според него държавните субсидии за партиите са необходими, защото бизнесът в България не е особено голям и не показва интерес да финансира политическите партии.

Последвайте канала на

1681 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2014.04.10 | 22:42

3
Хо, хо, хо. Развесели ме тая човек и винаги го е правил със своите "безпристрастни" и "научни" съждения. Ами то тогава аз имам предложение за намаление на кражбите по следния начин. Държавата да дава на всеки осъден крадец годишно по 200 000 лв., а той от своя страна да обещае че ще се постарае да не краде. Абе ей, Вие още ли мислите, че по-голямата част от народа е с повредени чипове. Аз да не би да се пазаря с работодателя си за да не го крада да ми вдигне заплатата. Като искам по-висока заплата бачкам повече, лоялност и производство но не брак. Аз мисля че и сега за дефектната продукция добре си плащаме. Ако не ми оттърва да си ходят. А който извършва престъпление където му е мястото. Ама тъпня яяяяяя. Абе то както е тръгнало, още малко някой ще излезе да убеждава жените да не се дърпат за нищо за да намалеят примерно изнасилванията, а от там и икономия, ще намелят затворниците. Бог да пази България.
..

2013.12.10 | 19:23

2
те не трябва да влизат бедни в политиката.
Коко

2011.07.01 | 11:22

1
Защо се допуща депутат, влезнал в Парламента чрез листата на една партия да стане "независим"? Като не му харесва текущата политика на партията, да излезе от Парламента, а на неговото място да влезе следващият от листата! Все пак избирателят гласува за партийна листа, а не за Иван или Драган, попаднал в нея! (С изключение на мажоритарно избраните депутати). Недоволният от партийната политика депутат да напусне Парламента и на следващите избори да се кандидатира със своето виждане за политиката, която одобрява!

Добави коментар

Водещи новини