Надежда Нейнски и Мартин Димитров ще обединяват сините

  • 22 октомври 2012 12:28

  • 684
  • 3
Надежда Нейнски и Мартин Димитров ще обединяват сините
©

По-малко от година преди изборите дясното пространство се активизира с амбициозна политическа мисия – обединение на СДС и ДСБ.

С нелеката задача се заеха двама бивши председатели на СДС - Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, информира БТВ.

Двамата обявиха, че създават Национален съюз "Единство" в СДС, който ще работи за сближаване на позициите и преодоляване на разделението в дясното пространство, заради което сините изпаднаха от водещите позиции в българската политика.

Нейнски и Димитров са изпратили писмо до ръководствата на двете формации, в което ги призовават да преразгледат всички решения, свързани с разделението, и да започнат преговори за намиране на формулата на единство. „Разделението отслабва традиционната десница, оставя ГЕРБ без дясна алтернатива и разчиства терена за партията на Меглена Кунева”, посочват политиците.

Разделението изправя дясномислещите хора пред нелогичен избор, като отново ги принуждава да избират между две части на едно цяло - СДС или ДСБ, пишат още двамата бивши лидери. Те вярват, че само създаването на единна формация на традиционната десница, ще я превърне в силен и незаобиколим фактор в следващия парламент и в бъдещото управление на страната.

Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. съобщи, че Съюзът е създаден в Боровец на среща в събота и неделя, където са участвали представители на СДС от почти всички области на страната. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на допълни, че разделението е било огромна политическа грешка или умишлен опит за политическо убийство на СДС и ДСБ.

„Създаваме група за натиск в СДС, за да се продължи проектът „Синя коалиция”, защото всичко друго ни води към пълно унищожение”, каза той. Според него, ако не бъдат взети мерки, България ще осъмне с ляво управление, което ще задълбочи кризата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
684 3

Коментари 3

Добави коментар
Великов

2012.10.23 | 14:15

3
С Д С - Седнал Дрислю на Стола и решил да се качи на връх Вола и там го чакала Надежда полугола........
Куров

2012.10.23 | 14:09

2
Това означава, че двамата ще се шибат!
Марин Иванов

2012.10.23 | 14:09

1
Тези двамата могат да създадат само един кучкарски съюз на психопатите- точно сега ще пускат в отпуска много пациенти от психиатриите в Карлуково и Раднево .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини