Плевнелиев на посещение в Израел

  • 22 октомври 2012 07:21

  • 555
  • 0
Плевнелиев на посещение в Израел
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заминава на държавно посещение в Израел.

Той ще се срещне със своя израелски колега Шимон Перес, с когото ще обсъди политическото и икономическо сътрудничество, и партньорството в сферата на сигурността. Двамата ще разговарят за развитието на туризма, както по отношение на интересът на израелските туристи към родното Черноморие, така и на българите, които искат да посетят Светите места.Те ще обсъдят военната промишленост на Израел, която е традиционен партньор на Българската армия.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък отпътува на официално посещение в Тирана. Той ще бъде придружаван от министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. РоденаВежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на БойкоДелян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, както и от кмета на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Борисов ще разговаря на четири очи с премиера на страната Сали Бериша и с председателя на парламента Жозефина Топали.

В рамките на посещението на правителствената делегация Борисов ще открие икономически форум в Тирана, организиран от търговско-промишлените палати на България и Албания. Там ще бъде подписана програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата.

По време на визитата в Тирана ще се проведат дни на българското кино, както и албански дни на киното у нас.

Последвайте канала на

Десислава Станева
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини