Обмисля се облекчаване на визовия режим за гражданите на Турция

  • 19 октомври 2012 14:08

  • 669
  • 0
Обмисля се облекчаване на визовия режим за гражданите на Турция
©

Обмисля се облекчаване на визовия режим, което обхваща и Република Турция, каза Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 по време на парламентарния контрол, пояснявайки, че по-лек визов режим ще има за младежи и деца.

На 14 септември на гости в НС дойдоха турски изселници, по покана на Цвета Краянчева от ГЕРБ и поискаха от вътрешния министър Цветан Цветанов да станат членове на ГЕРБ. На част от гостите били издадени гратис-визи, по данни на Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно от ДПС.

Смущението на депутата идва от това, че преди време се интересувал от МВнР за по-лек визов режим за турските ни изселници и тогава му било казано, че няма възможност.

Външният министър обясни, че Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, депутат от ГЕРБ, е поискала да бъдат издадени гратис-визи на 6 души, турски гости.

Такава би била реакцията ми спрямо всеки народен представител, увери Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Такива гратис-визи се издават, когато има искане от държавни институции. Според външния министър отговорност на българската държава е да се погрижи за изселниците в Турция, особено на тези, изгонени от Възродителния процес.

Наша цел трябва да бъде всички политически партии да стигнат до тези хора, те не са контингент само на една политическа партия, не са заробени, за да бъдат контролирани от една политическа партия, каза още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27. Българската Конституция не дели хората на етнически признак, категоричен бе той.

Първият ни дипломат обаче не пропусна "да захапе" предишното управление, че не са разрешили този проблем.

Четин КазакЧетин Казак Четин Хюсеин Казак е юрист и народен представител в 39-то Народно събрание и 40-то Народно все пак настоя за политическа воля за по-лек визов режим за българските изселници в Турция. Това може да стане с нормативен акт, според депутата от ДПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
669 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини