Нейнски: Референдумът е дълбоко манипулативна идея

  • 19 октомври 2012 07:37

  • 1428
  • 2
Нейнски: Референдумът е дълбоко манипулативна идея
©

Не се предвиждат сериозни приходи от приватизация, защото, ако се прави приватизация - ще дойдат инвеститори, а в момента няма такива. И в политиката и в човешкия живот най-важното е да си предсказуем. Усещането за несигурност прави хората чувствителни. Когато я има тази несигурност инвестират хора, които не са много надеждни, няма как да искаш вътрешни или външни инвеститори щом нямаш адекватна политика. Не е времето сега да се вдигат данъците. Това заяви евродепутатът  от Синята коалиция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. в сутрешния блок по БНТ. 

Като член на бюджетната комисия в ЕС, тя коментира и бюджетът на България за следващата година. "Един бюджет показва дали едно правителство е ляво или дясно. На практика тенденцията за увеличаване на данъците в България стана трайна, а същевременно цели сектори продължават да бъдат нереформирани. Бюджет 2013 не подкрепя малкия и средния бизнес", каза още Нейнски.

Неодобрената кандидатура на Румяна Желева от ГЕРБ за ЕНП бе логична за мен, защото политиката в Европа има желязна логика и я следва, щом няма подкрепа от партията, в която е тя, как да получи такава от Европа. Тази кандидатура не постави в добра светлина България, коментира евродепутатът.

Според нея една разпокъсана десница няма как да представлява адекватно страната ни в ЕС.

Идеята за референдума е дълбоко манипулативна, тя просто звучи красиво. Дали ще се строи или не АЕЦ "Белене" е в компетенцията на Министерски съвет. Чрез това допитване до народа се иска ревизиране на  решение на МС, категорична е Нейнски.

Последвайте канала на

1428 2

Коментари 2

Добави коментар
три уши

2012.10.19 | 12:18

2
Една патка от ДС, която мина през СДС. Така и не се научи да мисли. Нищо ново.
xxx

2012.10.19 | 11:29

1
да, друго е, когато народът конторилра властта. колко по-хубаво беше, когато предприятията се затриваха и никой не казваше и думичка на драгалевския тарикат. пряката демокрация няма нищо общо с курводемокрацията на съюза на държавна сигурност на михайлова/нейнски или там както реши да се казва след още някоя и друга година.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини