СДС: С Бюджет 2013 ГЕРБ зави наляво

  • 16 октомври 2012 12:37

  • 1003
  • 3
СДС: С Бюджет 2013 ГЕРБ зави наляво
©

Бюджет 2013 е розов, рисков и разочароващ.

Това заяви на пресконференция председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Прогнозите за приходната част в бюджета са надценени. Заложено е намаляване на безработицата, т.е. разкриване на около 80 000 работни места. В кризата нагласата на работодателите за назначаване на хора е отрицателна и това няма да се случи. В бюджета виждаме завой наляво заради заложената много висока разходна част. Бюджетът е направен така, че разходната му част да бъде изпълнена до изборите. Какво ще става след това - това ще бъде на главата на следващото правителство", добави той.

Лидерът на "сините" коментира и въвеждането на данък върху лихвите по депозитите. "С този данък се удрят бедните и средните спестители, а не се вземат пари от богатите, чиито пари са вложени в работещи активи", каза Емил Кабаиванов.

Лидерът на СДС категорично заяви, че партията държи на запазване на плоския данък. Кабаиванов посочи, че позицията на "сините" е, че референдумът за АЕЦ "Белене" е противоконституционен и за него напразно ще бъдат похарчени милиони. Той призова референдумът му да бъде платен от вносителите му - БСП.

Емил Кабаиванов изрази увереност, че партията му ще влезе в парламента след парламентарните избори догодина.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1003 3

Коментари 3

Добави коментар
Matheus

2013.11.30 | 03:18

3
I actually found this more ennntraitieg than James Joyce.
Roy

2013.11.28 | 08:40

2
That's a smart way of thninikg about it.
СДС си има най-после нормален председател, чист и

2012.10.16 | 19:41

1
Д-р Емил Кабаиванов: Аз казах още в началото на управлението ми, на базата на факти и финансовия одит, който направихме, че задълженията, които заварих са около 11 млн. лева, което представлява над 30 % от годишния бюджет на общината. Този голям дефицит не може да бъде запълнен за една година, но стриктно спазваме програмата за финансова стабилизация, която приехме в началото на мандата. До края на година сумата, която ще отделим за погасяване на стари задължения ще бъде близо 2 млн. лева така, че вървим в правилната посока. Да се надяваме, че следващата година тенденцията ще бъде променена в полза на финансовата стабилизация на община Карлово.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини