ГЕРБ решава колко да бъде срока за уседналост

  • 13 май 2011 07:27

  • 693
  • 0
ГЕРБ решава колко да бъде срока за уседналост
©

Очаква се днес експертите на Венецианската комисия да обявят първите си впечатления за Изборния кодекс. Вчера те проведоха на тази тема серия от разговори с парламентарнарните партии. През юни Комисията от независими експерти, която е консултативен орган към Съвета на Европа ще излезе със специален доклад с препоръчителен характер за страната ни.

Очаква се като извънредна точка в дневния ред на днешното пленарно заседание да бъдат включени промените в Изборния кодекс, след като Конституционният съд отменени част от текстовете в закона. По програма депутатите трябва да започнат своята работа с първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Ще бъдат обсъдени и промените в Закона за гражданското въздухоплаване.

Парламентарният контрол е от 11 часа. Първи на депутатски въпрос ще отговаря премиерът Бойко Бориков. Към него има питане относно резултата от проверката, извършена от няколко министерства за усвоени финансови средства по линия на Десегрегационната програма на Ромски образователен фонд - Будапеща. Още седем министри ще отговарят пред депутатите.

Последвайте канала на

693 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини