Р. Овчаров: Промените в закона за бюджета - изтривалка за следващите правителства

  • 30 юни 2011 10:13

  • 827
  • 1
Р. Овчаров: Промените в закона за бюджета - изтривалка за следващите правителства
© Булфото

Дискусията вече е изчерпана. Промените в Конституцията няма да минат през пленарна зала.

Приемането на настоящите текстове и влизането им от 1 януари 2012 г., е едно действие, лишено от смисъл, след като няма да влязат в сила заедно с промените в Конституцията. Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в по време на дебата относно промените в Закона за държавния бюджет.

Овчаров заяви, че текстовете в закона са лишени от логика, защото те нямат никакво отношение към фискалната стабилност на България. „Няма нито една държава в ЕС, която през 2008, 2009 или 2010 г. да има до 2 % бюджетен дефицит и до 40 % преразпределение от държавата – нито Люксембург, нито Белгия, нито Дания”, посочи депутатът. По думите му, това е една абсолютно безсмислена политика, несвързана с реалната икономическа обстановка в страната. Овчаров предложи промените в Закона за държавния бюджет да влязат в сила с промените в Конституцията.

Овчаров посочи, че няма държава в ЕС, която да възприема подобна финансова политика и тя е още по-пагубна, ако бъде присъединена към другите промени, предложени в Конституцията.

„Не знам дали финансовият министър Симеон Дянков и премиерът Бойко Борисов разбират какво ще се случи, ако не дай Боже, промените им минат през пленарна зала. Промените ще се превърнат в универсална изтривалка за всички следващи правителства, за да могат да се оправдават защо се проваля тази или онази политика”, смята Овчаров.
Финансовият министър Симеон Дянков е в пленарна зала.

Последвайте канала на

827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
До: fokus@fokus-news.net, sales@fokus-news.net, of

2011.10.04 | 20:15

1
До: fokus@fokus-news.net, sales@fokus-news.net, office@fokus-news.net, news@fokus-news.net Относно: НЕ ПРАВЕТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ ТЕЗИ,КОИТО ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ Дата: Вторник, 2011, Октомври 4 11:23:33 ЕЕЩ Под ръководството на президентството са раздел УПРАВЛЕНИЕ,СЪЗДАВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА "ДОСИЕТАТА X/компромати/",които са най-продуктивния INSTRUMENT за манипулиране на ИНСТИТУЦИЙкато ДАНС,МВР,ПРОКУРАТУРАи СЪДЕБНА ВЛАСТ,МИТНИЦИ,НАП и др.Така ,че колко маловажна е президентската ИНСТИТУЦИЯ ?!!!!! Непрекъснато медиите тръбят за сивата икономика. Тя не се състои главно от КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ и СТРУКТОРИ,но и от подрьжниците И в ПАРЛАМЕНТА. Не знаете ли,че в ПЛАНА АБВ бе записано партиите да са Н на брой,колкото са сега,за да не остане на някоя -x партия да изяви какво пишат ПИСАТЕЛИ ОТ 100-летницата като " ГОЦЕ ХИЛЕНДАРСКИ". Вижте как се очредиха противоконституционни партии като ДПС за да гарантират АБВ-суверенитета.Все пак защо по медиите се тиражираше : "Вижте колко губи икономиката от заведенията около черноморието деклариращи 4 часов работен ден,но работещи на пълен р.д".Колко се източи икономиката от "КОРПОРАЦИИТЕ" по различни параграфи и колко се облагат ТЕ ??? Колко кръвоносни системи имаше АБВ-то като Топлофикации,Кремиковци,Митници и др. В момента БУЛГАРГАЗ и частните му ДИСТРИБУТОРИ какво са ??????????????????????????? БДЖ защо в момента е в това положение и уж невинно се закъсняват субсидиите към нея ??? БСП и МЕТАСТАЗИ не се ли захранват от СИВАТА '"ГЪЛЪБУШКА' ??? Какви са приходите на страната /не говоря задържава,защото е ЧАСТНО понятие/ и каква работеща икономика има ??? Вече се спука и др.сапунен БАЛОН от които се точиха чрез митници и ДДС-та,остана все още ЗДРАВНАТА КАСА и " ЧАСТНИ СНАБДИТЕЛИ" !!! Продаден бе Булфгартабак/абсолютно печаливш/,защото бе ДОТАТОР на първосъздателя си АБВ ,от от отцепилият се "СТЪРШЕЛ" !!!! Българино отваряй си очите,обърни се към Бога,не православно-религиозния,а Истинния и Единственния Христос,Който може да промени нещата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини