Поискаха доживотен затвор на убийството пред "Соло"

  • 29 юни 2011 15:25

  • 1334
  • 1
Поискаха доживотен затвор на убийството пред "Соло"
©

Подсъдим за двойното убийство е Илиян Тодоров.

Наблюдаващият прокурор Любка Кръстева не поиска максималното наказание за Илиян Тодоров - доживотен затвор без право на замяна, тъй като отчете добрите характеристични данни и младата възраст на подсъдимия.

Той е подсъдим за убийствата на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната
дискотека през 2009 г.

При инцидента пострада тежко и Кирил Димитров.

Словесен, а после лек физически сблъсък е предшествал двойното убийство. Компанията на убитите момчета се е подразнила от чуждоезиковата реч, която се носела от компанията на подсъдимите, разказа прокурорът. Няколко минути на размяна на реплики и бутане според признанието на свидетелите се появява ножът, с който смъртоносно са били намушкани Кирил Въжаров и Васил Александров.

Според прокуратурата именно Илиян Тодоров, който е бил видян с нож при влизането му в дискотека „Соло” е направил това. За двете майки именно това е убиецът и те искат за него най-тежкото наказание, но допускат, че могат да чуят и оправдателна присъда, защото според тях съдът е предубеден и се държи с тях, като че ли те са виновните. Няма достатъчно доказателства, които да водят до заключението, че именно Илиян Тодоров е бил момчето, това е позицията на един от адвокатите му, Хари Хараламбиев.

Делото продължава с пледоариите на защитниците по процеса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хахо

2011.12.13 | 22:28

1
Да не би да са си направили харакири на публично място? Нямало доказателства, как тъй? В тая държава няма ли най-накрая да си свършат работата поне веднъж както трябва тия разследващи?!

Добави коментар

Водещи новини