Плевнелиев: Искам да бъда гарант, че референдумът за "Белене" ще е прозрачен

  • 03 октомври 2012 12:26

  • 791
  • 2
Плевнелиев: Искам да бъда гарант, че референдумът за "Белене" ще е прозрачен
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното каза, че ще присъства на дебатите в парламента във връзка с референдума за АЕЦ "Белене" и иска да бъде гарант, че първият референдум в демократичната история на България ще бъде прозрачен, добре направен и хората ще получат достатъчно информация, каза държавният глава в отговор на въпрос.

Президентът каза, че няма да бави референдума и ще го насрочи веднага след като парламентът се произнесе. Независимо какъв ще е резултатът от референдума, по-важното е, че демокрацията в България ще бъде големият победител, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Като отбеляза, че дебатите по темата започват да се случват и думата "референдум" отпушва гражданската енергия, президентът каза, че очаква това да има силен ефект върху българската енергетика и върху българската демокрация. Крайно време е по толкова важна тема като енергетиката да направим прозрачен обществен дебат, каза Плевнелиев. Предстоят много дебати, надявам се и си пожелавам качествен дебат в парламента, много информация, много факти, нищо скрито под масата и истински и съзнателен избор на българските граждани, каза президентът Плевнелиев.

Държавният глава изрази убеденост, че парламентът ще си свърши добре работата във връзка с референдума. Ако искаме да правим честни и почтени парламентарни избори, със сигурност можем да направим честен и почтен референдум, важно е добре да се формулира въпросът и да информираме гражданите, каза още президентът.

Президентът Плевнелиев отговори на журналистически въпроси след участието си в дискусията "Година преди старта: дигитална България", организирана от Съвета за електронни медии.

Последвайте канала на

БТА
791 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МАСТЪР-АНТИГЕРБЕРАСТ

2012.10.04 | 23:57

2
Набеденият за президент Плевнелиев се хили като напушен след два джоинта пубертет - хили се и се прегръща с дет кого завари като истинска курва и иска това нещо да бъдел гарант на нещо си! АМАН!
Аман

2012.10.04 | 23:57

1
Абе тоя кой го смята за някъв фактор, в чужбина където и да е отишъл все се излагаме с него и никой не го зачита, а тук се навира на всяка манджа мирудия.

Добави коментар

Водещи новини