Найденов: Няма тайни договорки с определени търговски вериги

  • 03 октомври 2012 08:11

  • 1044
  • 1
Найденов: Няма тайни договорки с определени търговски вериги
©

Няма никакви тайни договорки между Министерство на земеделието и храните и големите търговски вериги, които ще промотират определени хранителни продукти, за да има българинът една по-евтина Коледа. Това го доказват масираните проверки от страна на БАБХ. Ние не сме по-добри към тях. Това заяви министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в сутрешния блок на БНТ.

Попитан за търга на земеделски земи с компенсаторки, Найденов заяви, че е законно да се продават земи от "Натура 2000". Това е единственият начин за историческата несправедливост към хората, които не са компенсирани за отнетите им площи. "Преди имаше съмнения, че се правят търгове за определени хора. За това разпоредих да се направи проверка и ние предложихме до последния квадратен метър тези земи на единен национален търг. Държавата не е по-добър собственик, в някои случаи, от един частен стопанин за площите от "Натура 2000". Свалихме тези земи, които са около една трета и влизат в "Натура 2000" от търга", заяви още той.

Към момента няма абсолютно никакъв интерес към тях - те са предимно високопланински пасища. По договор ние сме заложили, ако се продаде, да не се променя нейния статут, категоричен е Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Последвайте канала на

1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.04 | 00:40

1
Абе ей, малоумник кой си мислиш че ще заблудиш с приказките ти, всички знаят че има картел на големите вериги и си правят какво искат с цените, а относно смешните ви проверки това са поредните ПР акции, и не водят до нищо добро, доказателство е всички стандарти които "УЖ", сте въвели и липсата на лаборатории за проверка на съдържанието на храните с които се храним!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини