Гардовете от НСО стават санитарни инспектори

  • 03 октомври 2012 08:10

  • 1130
  • 0
Гардовете от НСО стават санитарни инспектори
©

Държавните гардове ще се превърнат в санитарни инспектори. Националната служба за охрана (НСО) ще трябва да следи за личната хигиена на персонала, който се грижи за храната и напитките в Министерския съвет и Президентството, както и във всяко министерство. Това предвижда законопроектът за държавните гардове, който експерти обсъдиха на кръгла маса в Академията на МВР, пише "Стандарт".

В проекта е записано, че охранителите ще трябва да следят какво ядат и пият охраняваните от тях лица. Гардовете ще трябва да осъществяват контрола върху хигиената на персонала, който подготвя храната. Служителите на НСО ще проверяват дори в ресторантите, които пазените от тях лица ще посещават. Ако открият нарушенията, те ще могат да съставят констативен протокол.

"Отиваме в заведение, има мероприятие, което е свързано с обяд. Наш служител отива в кухнята, вижда, че хигиенните норми са много ниски, че храната не се съхранява правилно - яйца отделно, месо отделно. И ние като отговорни за живота и здравето на охраняваните лица даваме констативен протокол. Дава се този протокол, и то от лице, оторизирано от началника на службата", заяви в интервю за dartsnews.bg началникът на НСО ген. Тодор Коджейков. В такива случаи допълнително ще бъде сезирана и Агенцията по храните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1130 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини