Обсъждат проектозаконите за службите

  • 02 октомври 2012 07:08

  • 638
  • 1
Обсъждат проектозаконите за службите
©

В Академията на МВР ще се проведе обществено обсъждане на проектозаконите, касаещи националната сигурност, военното разузнаване, НСО и Държавната агенция „Разузнаване".

Преди месец при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се проведе обществено обсъждане на очакваните промени. Според тях НСО трябва да остане на подчинение на президента, а Държавна агенция "Разузнаване" да премине към изпълнителната власт. Новите предложения предвиждат още Военното разузнаване да премине към министерството на отбраната. Съвет по сигурността към Кабинета, ръководен от премиера пък ще координира и управлява всички служби.

В днешната дискусията ще вземат участие заместник-председателят на Народното събрание и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов, заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, депутати, представители на неправителствения сектор, преподаватели, експерти и студенти. Дискусията е открита за граждани и медии.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
638 1

Коментари 1

Добави коментар
007

2012.10.02 | 21:39

1
Да вземат да ги променят тези закони защото ми мирише на централизиране на разузнаването в ръцете на политиците с цел лична облага.Президента пак ще лапа пушака? ха ха

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини