Сините издигат Илко Николов за кмет на Пловдив

  • 12 май 2011 21:03

  • 815
  • 0
Сините издигат Илко Николов за кмет на Пловдив
©

Архитектът Илко Николов ще е кандидатът на "Синята коалиция" за кмет на Пловдив.

Кандидатурата му е одобрена окончателно на съвместно заседание ан ръководствата на СДС и ДСБ вчера и обявена днес в присъствието на двамата лидери Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Иван Костов.

Илко Николов е бил е главен архитект на пловдивския централен район, а в момента е проектант на свободна практика. Той е член на Движение експерти за региона (ДЕР), местна формация, която има един общински съветник в момента. Той е и зам.-председател на Съюз на архитектите в България и носител на наградата "Пловдив" за архитектура за 1995 г. и за 2002 г.

Кандидатът на СДС за кмет на Плевен отново ще е Найден Зеленогорски, съобщи вчера лидерът на формацията Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"С този кандидат за кмет "сините" могат да си върнат Пловдив", заяви Иван Костов. Той подчерта, че пловдивската организация на ДСБ е подкрепила единодушно кандидатурата на Николов.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на пък добави, че "Синята коалиция" е издигнала една убедителна кандидатура, в която може да бъде видян "новият кмет на Пловдив". Димитров посочи, че арх. Илко Николов е с богат професионален опит и с голям авторитет, както в експертните среди, така и сред хората.

Кандидатурата на Николов е подкрепена и от Демократическата партия, партия "Радикали", Български демократически форум и гражданската организация "Бизнес експертен съвет".

Последвайте канала на

815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини