Доналд Ръмсфелд дал рамо на Яне Янев в борбата му с корупцията

  • 27 септември 2012 09:29

  • 694
  • 0
Доналд Ръмсфелд дал рамо на Яне Янев в борбата му с корупцията
©

Вчера лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, се срещна във Вашингтон с големия дипломат и министър на отбраната в администрациите на американските президенти Джералд Форд и Джордж Буш-младши, понастоящем титуляр на една от най-влиятелните фондации за насърчаване на свободни политически и икономически системи в света – Доналд Ръмсфелд, съобщават от пресцентъра на РЗС.

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, запозна Доналд Ръмсфелд със ситуацията в България и разви пред него каузата на РЗС за нова българска конституция. Военен номер едно от близкото минало на САЩ даде категоричната си подкрепа за тази кауза и подчерта, че ако бъде приета нова конституция на България това ще е ясен знак, че страната окончателно се е отделила от орбитата на влияние на бившия СССР и старите комунистически стереотипи.

Доналд Ръмсфелд поздрави председателя на РЗС за антикорупционната дейност, която развива и го насърчи да продължи да работи все така всеотдайно в тази посока: “защото корупцията е тази, която подкопава устоите на демокрацията и действа изключително обезкуражаващо на обикновения човек”. Той даде за пример Грузия, която е била страна, раздирана от корупция, но там правителството е проявило политическа воля и той със своя опит и екип на място е помогнал за изграждането на  обществен координационен център, който е довел до драстично съкращаване на нивата на корупционни дейности на висшата администрацията. Ръмсфелд даде пълна подкрепа на Янев за избора му като председател на новосформираната специална парламентарна комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта и отбеляза: “Впечатлен съм от последователността и упоритостта ти в борбата с корупцията. Следвай своя път и не се поддавай на ирония и дискредитиращи статии. Имаш моята подкрепа.”

По време на срещата бяха повдигнати редица въпроси, касаещи сигурността и мерките за борба с тероризма. Доналд Ръмсфелд отбеляза, че гарантирането на безопасността на гражданите и запазване функционирането на демократичния ред са най-големите предизвикателства пред световните лидери. Той допълни, че съдбата го е изправяла пред такива предизвикателства и понякога се оказва, че войната е единствения възможен ход за запазване на демократичните системи и ценности. 

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, посочи, че американската външна политика от времето на Джордж Буш е претърпяла сериозни трансформации при администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и се създава усещането, че САЩ са забравили своите приятели от Близкия изток и Източна Европа. Той добави, че ако Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на победи в президентската надпревара света ще се промени. Доналд Ръмсфелд отговори, че кандидат-президентската двойка на Републиканската партия има уникален шанс и качества и вярва, че след изборите през ноември те ще имат възможността да променят създалия се дисбаланс в световната политика. Големият държавник на САЩ увери председателя на РЗС, че  ситуацията ще се промени и приятелите на Америка, сред които е и България, ще могат да го почувстват много бързо. В началото на срещата Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, стана свидетел как Доналд Ръмсфелд генерира идеи и дава направления за тактически ходове на щаба на Републиканската партия и как протича дискусия между него и бъдещия вице президент и настоящ сенатор и председател на финансовата комисия Пол Раян. 

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, отправи покана към Доналд Ръмсфелд да посети България и на балкански форум, организиран в София, да представи мемоарния си труд  “Известно и неизвестно”.  Доналд Ръмсфелд отговори, че Балканите представляват особен интерес за него и той ще се радва да се възползва от възможността да усети на място демократичните промени в България.

В края на срещата Дoналд Ръмсфелд изпрати председателя на РЗС като изпълни ритуала в американската армия, когато висши офицери са изпращани на специални мисии – стисна ръката му и остави в нея американски военен медал. Легендарният дипломат подари на Янев и новата си книга “Известно и неизвестно” като собственоръчно написа в нея – “На г-н Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, имате моето уважение и пожелания за много успехи във вашата важна работа, посветена на вашата нация”, посочват още от пресцентъра на РЗС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
694 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини