Кристалина Георгиева: Да бързаме бавно за Шенген

  • 21 септември 2012 08:13

  • 549
  • 1
Кристалина Георгиева: Да бързаме бавно за Шенген
©

Енергийната политика на всяка страна е нейно право. Когато става дума за защита на нашите потребители и за енергийната сигурност на ЕС, България може да се обърне към енергийната комисия на Съюза във връзка с иска за 1 млрд. евро на "Атомстройекспорт".

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

"За страната ни е важно да мисли за бъдещето си така, че да повишава енергийната си сигурност. Много е важно да се фокусираме върху енергийната ефективност. Много е важно да отстояваме позициите си определянето на бюджета на ЕС", добави тя.

Георгиева бе категорична, че България и Румъния са покрили критериите за влизане в Шенген. Тя все пак уточни, че не е ясно кога процесът на присъединяване ще бъде доведен до край. "В наш интерес е да бързаме бавно за Шенген", заяви българският еврокомисар. Тя се надява, че Холандия ще промени позицията си, че България и Румъния не трябва да бъдат приети в Шенгенското пространство тази година, тъй като не са изпълнили условията за присъединяване.

По повод връщането на български и румънски роми от Франция Георгиева заяви, че страната ни трябва да интегрира всички свои граждани. По думите й България ще има нужда от тях на пазара на труда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
549 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.22 | 00:22

1
С тези управници, скоро няма да влезем в Шенген.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини