Цветанов се срещна с финландски парламентаристи

  • 17 септември 2012 19:37

  • 389
  • 0
Цветанов се срещна с финландски парламентаристи
©

Министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с финландски парламентаристи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посрещна делегация на Великата Комисия (най-голямата парламентарна комисия във финландския парламент, която отговаря за европейските въпроси). Той подчерта, че срещата е продължение на открития и конструктивен разговор, проведен преди десет месеца в Хелзинки. В откровен диалог и в отговор на поставени въпроси министър Цветанов представи редица примери за реални политики срещу организираната престъпност. Решителната воля на сегашното правителство се потвърждава от приключилите през последните години и месеци операции, реализирани съвместно с партньорските европейски служби, за противодействие на фалшифицирането на пари и банкови карти, трафик на хора и наркотици.

По време на разговорите специално внимание бе отделено и на въпроса за приемането на страната ни в Шенген. Вътрешният министър изрази категоричната позиция, че "България изпълнява всички критерии за членство в Шенгенското пространство”. Той поясни, че към момента страната ни продължава да надгражда високите шенгенски стандарти, прилага най-добри практики и е стабилен гарант за европейската сигурност. Като пример посочи резултатите от въведения на 4 септември т.г. първи етап от Интегрираната система за наблюдение на българо-турска граница. Отсечката обхваща 58 км в граничната зона с най-голям миграционен натиск и гарантира 100-процентова ефективност на граничното наблюдение с най-модерни технически средства. От старта на системата до момента всички лица, предприели опит за нелегално преминаване в наблюдаваните участъци, са задържани. Министър Цветанов отбеляза и откритите в края на август четири електронни гейта на летище София, които осигуряват бързи и надеждни проверки на пътниците с биометрични паспорти. Той посочи, че в процес на изграждане е Национален център за разкриване на фалшиви документи, който допълнително ще укрепи капацитета ни в противодействието на нелегалната миграция и на транснационалната престъпност.

Високата оценка, която получаваме от международните служби, откриването на офис на ДЕА в София, обществената подкрепа са още едно доказателство, че страната ни е постигнала сериозни резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията, че България е сигурен и надежден партньор в европейското семейство – обобщи вътрешният министър. Всичко това ни дава надеждата за справедливо решение по отношение на приемането на страната ни като член на европейската зона без граничен контрол.

Последвайте канала на

389 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини