Мирослав Найденов кани на среща наши евродепутати

  • 15 септември 2012 21:40

  • 634
  • 1
Мирослав Найденов кани на среща наши евродепутати
©

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на организира среща с българските евродепутати от всички партии. Тя ще се проведе на 17 септември 2012 година. Темата ще бъде изработването на обща позиция за защита на ориенталските тютюни в България, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Искането на главна дирекция „Здравеопазване и защита на потребителите“ на Европейската комисия да забрани производството на тютюневи изделия в ЕС, ще засегне най-много България, Гърция и Италия.

Министърът на земеделието и храните подкрепя българските производители. Техният основен поминък е производството на тютюн и едно подобно решение може да унищожи възможността им да изкарват доходи от дейността си. Според Найденов нужно е българските евродепутати да заемат обща позиция не само у нас, но на всички нива в Брюксел.

Освен това той ще свика и Консултативния съвет по тютюна в Гоце Делчев, където ще се организира среща на сдруженията на тютюнопроизводителите.

Последвайте канала на

634 1

Коментари 1

Добави коментар
ветеринарен лекар

2012.09.17 | 11:57

1
Найденов, вземи да оправиш заплатите в агенцията по храните. Поне едно добро нещо направи за колегите си. Нали знаеш, че вече всички знаем, че в министерството и ЦУ на БАБХ са коригирани заплатите.

Добави коментар

Водещи новини