Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за адвокатурата

  • 24 септември 2024 06:14

  • 574
  • 2
Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за адвокатурата
© Novini.bg/Canva

Депутатите в Правната комисия в Народното събрание ще разгледат ветото на президента Румен Радев върху част от Закона за адвокатурата.

Новите текстове позволяваха юристите да рекламират дейността си, като спазват закона и етичния си кодекс. С промените съдът се задължаваше да определи и служебните адвокати в процеса, както и размера на тяхното възнаграждение.

Президентът Радев наложи вето – видя проблем с промените за разноските за адвокат

В мотивите за ветото си държавният глава пише, че част от текстовете пораждат определени възражения.

В парламента реакция дойде от ДПС с призив ветото да бъде преодоляно още на първото заседание тази седмица. Адвокати в цялата страна обявиха готовност да излязат на масови протести.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.24 | 08:07

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.24 | 07:05

1
БГ Турците ще гласуват за ДОГАН, а ПОМАЦИТЕ ще гласуват за БГ ЕНИЧАРИТЕ НОВО НАЧАЛО на ПЕЕВСКИ ЕНИЧАРЯ. ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ за ГЕРБ на ВИНЕТУ, а ВЛАСИТЕ, КАТОЛИЦИТЕ и ЕВРЕИТЕ за ПП-ДБ. Заблудените ще гласуват за БСП, те вече намаляват прогресивно, защото постепенно излизат от ЗАБЛУДАТА, БСП е МАЙКА и СЪЗДАТЕЛ на ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ПАРТИИ в БЪЛГАРИЯ. БСП НЕ Е БКП! БСП НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, а ЗАПАДНА СОЦИАЛНА ПАРТИЯ, анолог на ЗАПАДНО ГЕРМАНСКАТА СПД на ШОЛЦ. БСП ни ПРЕДАДЕ на САЩ, ЕС и ИЗРАЕЛ! ДПС и БСП са подвеждащи абревиатури, първата никакви права и свободи не защитава, а втората НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, а е СОЦИАЛ - КАПИТАЛИСТИЧЕСКА. ГЕРБ и ПП-ДБ са точни в абревиатурите, първата ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БГ, ДА ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ЕВРЕИ ПО ПРОИЗХОД, втората ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОМЯНАТА от 1989г. Продължават пътя към ЕВРЕИЗИРАНЕ на БГ и налагане на фалшива ДЕМОКРАЦИЯ - КАПИТАЛ ФАШИЗЪМ и ГЕНОЦИД ЦИОНИЗЪМ!

Добави коментар

Водещи новини