Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев 2"

  • 17 септември 2024 17:41

  • 312
  • 1
Вижте какви решения ще взема служебният кабинет "Главчев 2"
© Булфото (архив)

Министерският съвет ще проведе заседание в сряда, 18 септември, от 11.00 часа.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Заседанието ще протече при следния предварителен дневен ред:

1. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г.

Внася: министър-председателят

2. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2024 г.

Внася: министърът на външните работи

3. Проект на Решение за даване на съгласие за откриване на консулство на Република Намибия в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в гр. София и с консулски окръг, обхващащ територията на Република България, и за даване на съгласие Михаил Михайлов - български гражданин, да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Намибия в Република България със седалище в гр. София и с консулски окръг, обхващащ територията на Република България.

Внася: министърът на външните работи

4. Доклад за изменение на решението по т. 15.2 от Протокол № 27 от заседанието на Министерския съвет на 28 юни 2016 г. за одобряване проект на Споразумение между правителството на Република България и правителството на Султаната Оман за взаимно освобождаване от изискванията за притежаване на визи за краткосрочно пребиваване на притежателите на дипломатически, специални и служебни паспорти, изменено с решението по т. 17 от Протокол № 14 от заседанието на Министерския съвет на 4 април 2018 г.

Внася: министърът на външните работи

5. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за регулярно провеждане на политически консултации между Министерството на външните работи на Република България и Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Държавата Либия.

Внася: министърът на външните работи

6. Доклад за одобряване позицията на Република България за участие в заседанието на Съвет „Общи въпроси”, което ще се проведе на 24 септември 2024 г. в Брюксел.

Внася: министърът на външните работи

7. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната за 2024 г.

Внасят: министърът на вътрешните работи министърът на отбраната

8. Проект на Решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на вътрешните работи и включването им в Държавния поземлен фонд.

Внася: министърът на вътрешните работи

9. Проект на Решение за изменение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия за периода от 1 юли до 31 декември 2024 г., приета с Решение № 546 на Министерския съвет от 2024 г.

Внася: министърът на енергетиката

10. Доклад за одобряване позицията на Република България по Дело С-369/24, MET Magyarorszag et Global NRG ROM, пред Съда на Европейския съюз, образувано по преюдициално запитване на юрисдикция в Унгария.

Внася: министърът на енергетиката

11. Проект на Решение за предоставяне на дерогация по чл. Зж, параграф 1, чл. Зи, параграфи 1 и 2 , член Зк, параграф 1 и чл. 5к, параграф 1 от Регламент на Съвета (ЕС) №833/2014 от 31 юли 2014 г. относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Внася: министърът на енергетиката 

Премиерът Главчев: Искаме да се предотвратят всякакви изкривявания на изборния процес

12. Проект на Решение за одобряване на резултатите от Шестото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, проведено на 1 юли 2024 г. в Баку.

Внася: министърът на енергетиката

13. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г.

Внася: министърът на образованието и науката

14. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г.

Внася: министърът на образованието и науката

15. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2024 г.

Внася: министърът на образованието и науката

16. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за изпълнение на дейности по национални програми, одобрени с Решение № 295 на Министерския съвет от 2024 г.

Внася: министърът на образованието и науката

17. Проект на Решение за даване на разрешение за използване на специализирани кораби, плаващи под чуждо знаме, за извършването на хидротехнически работи във вътрешните морски води на Република България в Черно море във връзка с реализиране строителството на Обект „Ремонт на напорен тръбопровод (р 500 за отпадъчни води, находящ се под дъното на Варненското езеро".

Внася: министърът на транспорта и съобщенията

18. Проект на Решение за одобряване позицията на Република България за участие в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, част „Транспорт", което ще се проведе на 19 и 20 септември 2024 г. в Будапеща.

Внася: министърът на транспорта и съобщенията

19. Проект на Решение за одобряване на Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2023 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет.

Внасят: министърът на икономиката и индустрията министърът на отбраната

20. Проект на Решение за одобряване проект на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Японската агенция по туризъм.

Внася: министърът на туризма

21. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2024 г.

Внася: министърът на културата

22. Проект на Решение за одобряване участието на Република България с национален щанд на Международното изложение за вино и спиртни напитки „Провайн 2025", което ще се проведе от 16 до 18 март 2025 г. в Дюселдорф.

Внася: министърът на земеделието и храните

23. Доклад за одобряване позицията на Република България за участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 23 септември 2024 г. в Брюксел.

Внася: министърът на земеделието и храните

24. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

25. Проект на Постановление за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет.

Внася: министърът на икономиката и индустрията

Последвайте канала на

Филип Епитропов
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bonth12

2024.09.17 | 18:12

1
добро утро Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни. Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност. на ваше разположение

Добави коментар

Водещи новини