Очаква се тази седмица да бъдат публикувани проектопромените в данъчните закони

  • 16 септември 2024 13:41

  • 595
  • 0
Очаква се тази седмица да бъдат публикувани проектопромените в данъчните закони
© Булфото (архив)

Очаква се тази седмица да бъдат публикувани промените в данъчните закони, а от следващата седмица предстоят срещите с бизнеса и синдикатите по проектобюджета за 2025 година – това обяви служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова:

"Основното са европейски директиви, така че няма нещо, което по принцип да е национално. За Закона за бюджета - тази седмица имаме среща с Европейската комисия по отношение последно уточняване какво трябва да съдържа средносрочния фискално-структурен план, предаде БНР.

Знаете, по новата европейска бюджетна рамка, след това вече ние паралелно подготвяме бюджета, но все пак, тъй като и двата документа са обвързани, и двата документа ще бъдат приети до 31 октомври". 

Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с допълни, че към Проектозакона за бюджета за догодина ще бъдат и промените в законите, които са свързани със създаването на единната приходна агенция – вливането на Националната агенция за приходите в Митниците, тъй като са свързани със събираемостта на приходите.

Министерство на финансите също е в пълна изборна готовност

Последвайте канала на

Радина Лазарова
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини