Посещението в София: Каракачанов видя опит на македонския президент Силяновска да избяга от официални разговори

  • 12 септември 2024 11:33

  • 856
  • 3
Посещението в София: Каракачанов видя опит на македонския президент Силяновска да избяга от официални разговори
© Булфото/ pretsedatel.mk

В петък в България ще пристигне северномакедонския президент Гордана Силяновска, придружена от министъра на културата на западната ни съседка. Идва на опера в София и май ще се срещне с президента Радев. Това пише в коментар Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, д-р по международно право и международни отношения, председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1311

"Какво означава това? Означава, че Силяновска идва в България не на официално посещение, а като любител на оперното изкуство и между другото ще се срещне с някои официални лица. Това е опит да се избяга от официални разговори. Означава също, че Северна Македония продължава да счита, че от решенията на България нищо не зависи и може да продължава да ескалира антибългарската си риторика, разчитайки че външни фактори решават вместо България. Донякъде са прави, наблюдавайки безгръбначната и унизителна политика на случайниците, управляващи България в последните 3 години, и факта, че не българското правителство определя външната ни политика, а „посолствата“.

Откакто е избрана през месец май 2024 г., Силяновска многократно пренебрегва нормалните отношения с България, като заявява, че в Договора за приятелство и добросъседство между РСМ и България никъде не било записано, че трябва да променят конституцията си, за да вкарат българите в нея. Дори в публичните си изяви казва, че щяла да напомни на президента Радев, че договорите не са вечни. Нейният шеф Мицкоски пък откровено саботира отношенията с България, като дори отказва да води разговори с българското правителство, защото било служебно. Той открито се противопоставя на изграждането на Коридор № 8, защото приоритет на македонското правителство било да има връзка с Белград и Солун.

Въпросът е докога официалните институции в България ще търпят такова отношение. Би следвало официална София да спре политиката на свалените гащи и налаганото ни отвън унизително раболепие и твърдо да постави въпросите за спазване на подписания договор със Скопие от 2017 г.. България не бива да отстъпва от настояванията си за спиране на езика на омразата и преследването на българите в Република Северна Македония, както и признаването на българите за конституционен народ в РСМ.

Президентът на РСМ идва на първо посещение у нас

Всичко останало е безсмислено. Няма нужда от подобни вечеринки в операта и ако президентът и правителството искат нещо да се промени в двустранните ни отношения, би следвало да оставят любителката на операта и Силяновска да изгледа представлението сама, да хапне един сандвич в антракта и да си ходи. А ако иска да преговаря с България, да дойде следващия път на официално посещение с конкретен дневен ред за разговори, а не да ни пробутва ориенталските си номера в стила на бившата югославската политика на Белград."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
856 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.12 | 13:46

3
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Baba Gizka official

2024.09.12 | 11:48

2
Ами аре сиктир на селянката
ПОДКРЕПЯМ КАРАКАЧАНОВ

2024.09.12 | 11:47

1
Любителката на операта Силяновска да изгледа представлението сама, да хапне един сандвич в антракта и да си ходи. А ако иска да преговаря с България, да дойде следващия път на официално посещение с конкретен дневен ред за разговори, а не да ни пробутва ориенталските си номера в стила на бившата югославската политика на Белград."

Добави коментар

Водещи новини