НА ЖИВО: Депутатите приеха на второ четене Закона за адвокатурата, четирима министри попариха БСП

  • 11 септември 2024 10:21

  • 2574
  • 0
©

Депутатите приеха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата. Вносители са Министерски съвет и председателят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание и депутат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Анна Александрова. И двата проекта целят да приведат българското законодателство в съответствие с правото на Европейския съюз.

В дебатите не взеха участието парламентарните групи на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН, а изцяло изказванията преминаха под диктовката на народните представители от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Първо Цвета Рангелова изрази опасение от сиви практики и злоупотреба със средства относно получаването на хонорари от страна на адвокатите. Адвокат Петър Петров видя два проблема в законопроекта - да се заплаща на фирми, за да може адвокатът да ги използва в рекламните си съобщения, че съответните фирми са му клиенти, както и да се прави сравнение между адвокати в рекламни съобщения. Не е редно да се допуска правене са сравнения по обективни характеристики между адвокатите, посочи още адвокат Петър Петров.

Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

Четирима министри от служебния кабинет на Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в - 2 попариха парламентарната група на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" за поискано от тях изслушване в Народното събрание. Те трябваше да дадат повече яснота относно затрудненията за преминаване заради интензивния трафик през границите на Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.

За поисканото изслушване съобщи от трибуната на Партийния дом председателят на 50-то Народно събрание Рая НазарянРая НазарянРая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. в град Варна. Тя е.

И четиримата министри - министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, министърът на вътрешните работи Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на, финансовият министър Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с и министърът на регионалното развитие - Виолета КоритароваВиолета КоритароваВиолета Коритарова е назначена за министър на регионалното развитие и благоустройството в са декларирали неотложни ангажименти в периода 11-13 септември 2024 г.

"ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" също бяха разочаровани в искано от тях изслушване на вътрешния министър Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на за случай, свързан с педофилия.

Председателят на парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България Борислав Гуцанов настоя да отпадне точка втора от седмичната програма - Проект на решение за изменение на Решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудване, предназначено за Проекта АЕЦ "Белене". Очаквано предложението на Гуцанов не мина - народните представители гласуваха с 65 гласа "За", 103 гласа "против" и 10 гласа "въздържали се".

С поредица от процедурни предложения отпадна и точка пета от дневния ред - Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини