Главчев ще участва в церемония по награждаване на спортисти от Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж

  • 11 септември 2024 06:06

  • 231
  • 1
Главчев ще участва в церемония по награждаване на спортисти от Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж
© Bulphoto

Служебният министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще участва днес в тържествена церемония по награждаването на медалистите и класиралите се до осмо място от Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Събитието ще се състои от 10:00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. 

БТА припомня, че България завърши на 26-о място в класирането по медали на Олимпийските игри в Париж със спечелените три златни, един сребърен и три бронзови отличия. На Игрите във френската столица се включиха 46 национални състезатели от страната в 15 вида спорт, като в повечето от тях родните атлети имаха поводи за гордост, записвайки достойни резултати.

Карлос Насар се прибра в България: Чувствам се като герой

В класирането по медали на Параолимпийските игри България приключи на 65-о място с един златен медал, спечелен от Ружди Ружди в тласкането на гюле при мъжете в клас F55. Страната ни бе представена от още двама участници в леката атлетика - Християн Стоянов и Стела Енева, които заеха четвърти места съответно в бягането на 1500 метра и в хвърлянето на диск.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
231 1

Коментари 1

Добави коментар
????!!!

2024.09.11 | 06:24

1
А, КОГА ще даде ОБЯСНЕНИЕ за "Сребреница"?! Не, ЗАКЪСНЯВА ли?!

Добави коментар

Водещи новини