Терзиев: Столичната община ще почисти над 200 части на речни корита

  • 10 септември 2024 12:40

  • 219
  • 5
Терзиев: Столичната община ще почисти над 200 части на речни корита
© Булфото (архив)

Столичната община ще почисти над 200 части на речни корита със собствени средства до края на годината, съобщи кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, който днес провери дейностите по почистване на река Слатинска при моста на бул. “Ботевградско шосе“ и ул.“Витиня“.

Екипите на общината почистват речното корито на Слатинска между ул. "Иван Салимански" и бул. "Ботевградско шосе".

Столичната община разполага с бюджет от 2 млн. лв. за дейностите по почистване на речните корита. Още 900 хил. лева са предвидени за дейността по линия на Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. От 2019 г. обаче средства по тази линия няма, всичко е само на хартия, каза Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Това е един от многото участъци, които се почистват активно преди началото на есента, когато се очакват по-обилни дъждове, посочи Терзиев. До момента са изчистени 85 км речни корита, остават още 18 участъка, за да приключим, добави кметът. Целта ни е да приведем всички речни корита в много добро състояние, за да намалим риска от наводнения, подчерта той. 

Терзиев каза, че за момента най-проблемната река за почистване, която постоянно се пълни с отпадъци, е река Суходолска. Там търсим решение как по-устойчиво да бъде решен проблемът, подчерта кметът. Той призова гражданите да пазят реките, да не ги замърсяват, защото те са богатство. По думите му в много от речните корита се изхвърлят нерегламентирано строителни отпадъци, което е голям проблем. Не можем да контролираме природата, но можем да контролираме нашите действия и има достатъчно места, където да се изхвърлят отпадъци, каза кметът.

Има ли риск язовир над Земен да причини наводнения?

Той припомни, че Столичната община създава условия за по-ефективно изхвърляне на едрогабаритни отпадъци, увеличава се и броят на контейнерите за разделно събиране на отпадъци, каза Терзиев. Той апелира гражданите да пазят природата, защото тя е най-голямото ни богатство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
219 5

Коментари 5

Добави коментар

2024.09.10 | 13:35

5
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Анонимен

2024.09.10 | 13:25

4
Вън Васко ухото
Анонимен

2024.09.10 | 13:25

3
Вън Васко ухото

2024.09.10 | 13:05

2
Тъпо ченгиджийско копеле.
Иба кукувицата червена

2024.09.10 | 13:00

1
Свиньо, що изсече дърветата, ма?

Добави коментар

Водещи новини